Dei Energy News

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Υπόμνημα στη ΔΕΗ για να μη κόβει το ρεύμα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Υπόμνημα στη ΔΕΗ για να μη κόβει το ρεύμα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας
Προσπάθεια αποφυγής των διακοπών ρεύματος, σε εργαζομένου των Ναυπηγείων Ελευσίνας, επιχειρεί η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής που έστειλε υπόμνημα προς του διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου Νικόλαου Γεώργιου Ηλιόπουλου και του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας για τα θέματα των Ναυπηγείων λευσίνας, ανέλαβε το συντονισμό συγκεκριμένων ενεργειών μεταξύ αυτών και για το θέμα που αφορά την αδυναμία εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΗ των εργαζομένων, που έχει σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Να σημειώσουμε πως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές μονάδες της χώρας και σημαντικός οικονομικός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα  επιβίωσης και κινδυνεύουν από στιγμή σε στιγμή να οδηγηθούν στην πτώχευση και το λουκέτο.
Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει πλέον στα όρια της απελπισίας και
της εξαθλίωσης, αντιμετωπίζοντας μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης. Είναι απλήρωτοι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από 8 έως 14 μήνες και από τις 21/1/2013 βρίσκονται σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και μία βιώσιμη λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Στα πλαίσια αυτά, η Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές και τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε έναν αγώνα υπέρ των 700 εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.   
Μια από τις πρώτες ενέργειες αυτής της πρωτοβουλίας είναι η κατάθεση σχετικού υπομνήματος, προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α. Ζερβό, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων των Ναυπηγείων, Αθανάσιος Δανούσης και το μέλος Δημήτριος Κόλλιας. Το υπόμνημα ανέφερε τα εξής:
«Είμαστε βέβαιοι ότι κατανοείτε απολύτως την τραγική οικονομική κατάσταση των εργαζομένων, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να εξασφαλίσουν έστω ένα κομμάτι ψωμί στα παιδιά των οικογενειών τους.
Για αυτό παρακαλούμε εσάς και τις υπηρεσίες σας να δείξουν κατανόηση και ανοχή και να μην προβαίνουν στη διακοπή ηλεκτροδότησης των σπιτιών τους σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών τους προς την ΔΕΗ , θεωρώντας ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα επιλυθεί το πρόβλημα της βιωσιμότητας των Ναυπηγείων και οι εργαζόμενοι θα είναι και πάλι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντί σας».
Ο κ. Ζερβός έδειξε κατανόηση στα θέματα που τέθηκαν, δέχθηκε τις προτάσεις ενώ αποδέχθηκε και το γενικότερο θέμα που έθεσε η κ. Αντιπεριφερειάρχης που αφορά στον διακανονισμό σε περισσότερες δόσεις και με μικρότερα ποσά εξόφλησης λογαριασμών όλων των πολιτών της Δυτικής Αττικής .
Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σταυρούλα Δήμου δήλωσε ικανοποιημένη μετά τη συνάντηση εκτιμώντας ότι θα αποφευχθεί η «παρενέργεια» διακοπής ηλεκτροδότησης εξαιτίας της αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών από τους  εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας αναφέροντας πως: «’Έχουμε χρέος απέναντι στους συμπολίτες που υποφέρουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να τους συμπαραστεκόμαστε με τρόπους χρήσιμους. Ακόμα περισσότερο όταν βρίσκονται σε δυσκολίες ανυπέρβλητες και στη συγκεκριμένη περίπτωση άδικες. Είναι τρομερό να έχει εργαστεί κάποιος και επειδή είναι απλήρωτος να φτάνει σε σημείο να του κόβουν το ρεύμα στο σπίτι» ενώ συνεχάρη τον Πρόεδρο των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, για τους έως τώρα χειρισμούς.
  
http://www.attikipress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News