Dei Energy News

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΠΑΔ - ΕΤΕ/ΔΕΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΤΔΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο αγώνας και τα αιτήματα των συναδέλφων, ενάντια στα
φαινόμενα διάλυσης όπως,
(η τεραστία έλλειψη προσωπικού, η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων και υποδομών, η ανεξέλεγκτη επέλαση των εργολαβιών, η καταστρατήγηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας, η διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα των ατυχημάτων), αποτελούν κυρίαρχα Κλαδικά αιτήματα που πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν.

Eίναι εξοργιστικό να συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η στείρα άρνηση των πιο βασικών και θεμελιακών αιτημάτων,  (για αξιοπρεπή και ασφαλή εργασία), σε μια κατηγορία εργαζομένων, που επί δεκαετίες προσφέρει πολύτιμο κοινωνικό έργο, διακινδυνεύοντας ακόμα και το υπέρτατο αγαθό της ζωής.
Είναι προκλητικό και απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται τα αυτονόητα  αιτήματα των εργαζομένων (ειδικότερα της πρώτης γραμμής), με τιμωρητική  διάθεση, εξώδικα και απειλές.
Η τακτική της αδιαλλαξίας και η άσκηση του απόλυτου Διευθυντικού Δικαιώματος δεν εξωραΐζουν τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες και την προκλητική απάθεια και αδιαφορία των αρμοδίων, σε ότι αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων, των υποδομών και των εγκαταστάσεων.
Καλούμε (ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ), την Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, αντί «να νίπτει τας χείρας»  ως σύγχρονος πόντιος Πιλάτος, να σκύψει με υπευθυνότητα και σεβασμό στα δίκαια και λελογισμένα αιτήματα των συναδέλφων.
Ζητάμε από τους αρμόδιους Τοπικούς Υπηρεσιακούς Παράγοντες (ενόψει της δύσκολης χειμερινής περιόδου, όπου οι εργαζόμενοι θα χρειαστεί να δώσουν για μια ακόμα φορά μάχες αυτοθυσίας και προσφοράς), να αναλογιστούν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους και αντί να καταφέρονται σε βάρος των εργαζομένων, να επικεντρωθούν στην επίλυση των μεγάλων υπαρκτών προβλημάτων, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση των κανόνων ασφάλειας και της εργατικής νομοθεσίας.

  • Όχι άλλη συρρίκνωση του προσωπικού.
  • Όχι άλλη αποδυνάμωση των  μονάδων.
  • Όχι στη διείσδυση των εργολάβων και την άλωση της επιχείρησης.
  • Σεβασμό και πιστή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων ασφαλούς εργασίας.
  • Να κλείσει οριστικά ο θλιβερός κατάλογος των ατυχημάτων. 
Τέλος, με ενότητα και την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, μπορούμε να κατακτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και να προασπίσουμε τα συμφέροντα της Επιχείρησης.

 
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News