Dei Energy News

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μαλλιά κουβάρια Φωτόπουλος και Παναγόπουλος στη συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ!

 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ας μας πει ο κ. Φωτόπουλος αν υπάρχει ΓΕΝΟΠ και συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ»

Φωτόπουλος:Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών της.

Δεν υπήρξε σύμπνοια, δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα. Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ του προέδρου της ΓΣΕΕ και του μέλους της εκτελειστικής επιτροπής και πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ...
ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο, με εκκωφαντικό μάλιστα τρόπο.
Αφορμή η σημερινή συνέντευξη τύπου για την ετήσια έκθεση «Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση» του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Οι δυο άνδρες δεν είχαν ποτέ τις καλύτερες σχέσεις. Τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο. Ο Γιάννης Παναγόπουλος θεωρούσε και θεωρεί ακραία τη στάση και τις κινήσεις Φωτόπουλου, ενώ ο Νίκος Φωτόπουλος θεωρεί αναντίστοιχα ήπια σε σχέση με τις υπάρχουσες πολιτικοκοινωνικές συνθήκες την στρατηγική Παναγόπουλου.
Παράλληλα, είναι φανερό πως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δε καλοβλέπει και την όψιμη συστράτευση του πρώην αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ετσι, η κόντρα δεν άργησε να ξεσπάσει για μια ακόμα φορά. Αμφότεροι έχασαν την ψυχραιμία τους και αντάλλαξαν βαρύτατες εκφράσεις, έπειτα από μια καταγγελτική τοποθέτηση του Νίκου Φωτόπουλου απέναντι στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ότι η έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αποτελεί δυναμίτη στα θεμέλια του συστήματος. «Η ηγεσία της ΓΣΕΕ όμως δε θέλει να τη χρησιμοποιήσει έτσι και είναι ασυγχώρητη. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του εργατικού κινήματος. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών της. Ο ρόλος της ΓΣΕΕ είναι άλλος, αλλά η ηγεσία της δεν τον ασκεί», είπε ο κ. Φωτόπουλος.
Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ: «Από όσα είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν κατάλαβα να έχουμε κατανοήσει τι φταίει για την κατάσταση που ζούμε, ώστε να τη σταματήσουμε. Φταίνε οι ανάλγητοι πολιτικοί που αν τους αλλάξουμε θα γίνουν όλα καλύτερα; Φταίνε τα μνημόνια, φταίει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα; Δεν άκουσα τι φταίει. Φαίνεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν ξέρει τι φταίει. Ξέρει, αλλά δε θέλει να το πει. Έτσι όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είμαστε μέρος και δεκανίκι του συστήματος. Δε φταίνε οι διαχειριστές, αλλά το σάπιο, άδικο, ταξικό, βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και τα μνημόνια είναι το εργαλείο του. Όσο και να τα επαναδιαπραγματευτούμε το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε. Δυστυχώς στο συνδικαλιστικό σύστημα υπάρχουν άνθρωποι με ιδεολογική ανεπάρκεια που δεν το κατανοούν. Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ αρνείται να κατανοήσει ότι η έξοδος από την κρίση δεν περνά μέσα από επαναδιαπραγματεύσεις μνημονίων, αλλά από κατάργησή τους. Το δυστύχημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές. Κάνουν αφελείς προτάσεις μεταβίβασης του χρέους ή επένδυσης στη φιλευσπλαχνία των τοκογλύφων, αποδέχονται το χρέος κι ας το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ αποδέχεται τα μνημόνια. Όμως αυτά δε φτιασιδώνονται. Είναι το φέρετρο εκατομμυρίων ανθρώπων. Στη βάση αυτή της ΓΣΕΕ στηρίζεται η χλιαρή στάση απέναντι στα μνημόνια. Άλλο αντίδραση, άλλο αντίσταση. Εμείς μόνο αντιδρούμε. Στόχευση πρέπει να είναι ο πυρήνας του καπιταλιστικού συστήματος. Ακύρωση κι όχι επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων και διαγραφή του δυσβάσταχτου τοκογλυφικού χρέους».
Ο κ. Παναγόπουλος απαντώντας χαρακτήρισε «υβριστική» την τοποθέτηση του κ. Φωτόπουλου. «Όσο είμαι πρόεδρος στη ΓΣΕΕ δε θα γίνει αυτή ρεντίκολο και διαλυμένο παραμάγαζο κανενός κόμματος. Κάποιοι είναι άσχετοι και βαθιά νυχτωμένοι. Σε συνθήκες μνημονίου, ΔΚΤ και τρόικας κάναμε αγώνες που τρίβουν τα μάτια τους σε όλη την Ευρώπη. Τη ΓΣΕΕ όταν φύγω θα την παραδώσω καλύτερη από ότι την παρέλαβα. Δε θα διαλυθεί με τυχοδιωκτισμούς. Ας μας πει ο κ. Φωτόπουλος αν υπάρχει ΓΕΝΟΠ και συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ», σημείωσε.
 http://exedra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News