Dei Energy News

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του ΣΕΕΕΝ κατέθεσε ο Γιώργος Αδαμίδης

 http://www.kozan.gr/
Ρεπορτάζ Θανάσης Τέγος

Μήνυση κατά του Σωματείου
Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), κατέθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΗ «Σπάρτακος», κ. Γιώργος Αδαμίδης  με αφορμή την καταγγελία των παραπάνω για «Όργιο νοθείας» συνδικαλισμού από την ΠΑΣΚΕ «Σπάρτακος» και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας για την αλλοίωση των συσχετισμών στην Ομοσπονδία Μετάλλου και στα Εργατικά Κέντρα της περιοχής.
Σύμφωνα με την καταγγελία εμφανίστηκε και προχώρησε σε εκλογές ένα σωματείο «φάντασμα» όπως το χαρακτηρίζουν, στο οποίο ψήφισαν 485 μέλη, με στόχο να εκλεγούν οι αντίστοιχες πέντε έδρες στην ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. «Λυπάμαι πάρα πολύ για την ανακοίνωση» τόνισε ο κ. Αδαμίδης που δήλωσε πως δεν γνωρίζει που έγιναν εκλογές μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν ξεκινήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. «Πολλές φορές το επώνυμο Αδαμίδης έχει στοχοποιηθεί στη περιοχή. Έχω δηλώσει και άλλη φορά ότι δεν έχω καμιά σχέση με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, ούτε με τον αντιπρόσωπο της ΒMW στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης ούτε και με τους εργολάβους με το όνομα Αδαμίδη, γιατί και για αυτά έχουν κατηγορήσει το πρόσωπο μου. Επί του συγκεκριμένου τώρα, δεν μπορούν να παίζουν με το όνομά μου. Έχω προχωρήσει σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και στα δικαστήρια θα κληθούν με βάση και την ανακοίνωση τους να αποδείξουν που έχω εμπλακεί εγώ. Δεν μπορεί να σπιλώνεται το όνομα μου και πολύ περισσότερο «ο Σπάρτακος», ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.
Η Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια:
Σε ένα απίστευτο όργιο νοθείας προχώρησαν οι συμβιβασμένοι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαίδας στις 14/15/ Σεπτεμβρίου 2013. Πιο συγκεκριμένα το Σωματείο «φάντασμα» Ενέργειας και Μετάλλου ΔΕΚΟ & ιδιωτικού τομέα Δ.Μ προχώρησε σε αρχαιρεσίες στις οποίες δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Οι εκλογές έγιναν στα κρυφά, χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου και παρ’όλα αυτά οι ψηφίσαντες έφτασαν τους 485. Ανάμεσα σε αυτούς εργαζόμενοι που δηλώνουν ότι ούτε γνωρίζουν την ύπαρξη του σωματείου, ότι ούτε ψήφισαν, εργαζόμενοι που είναι μέλη, υποψήφιοι, εκλεγμένοι σε άλλα σωματεία, συνταξιούχοι εδώ και χρόνια, διπλοψηφίσαντες κ.α
Δεν μας εκπλήσσει η ξεδιαντροπιά τους. Πασχίζουν με κάθε μέσο να κρατήσουν τις καρέκλες τους την στιγμή που έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των εργαζομένων.
Δεν μας εκπλήσσει η υποκρισία τους. Τα πρώτα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο Σπάρτακο με επικεφαλής τον πρόεδρο του, ενώ το προηγούμενο διάστημα βομβάρδιζαν με εξώδικα αλλά σωματεία για παρατυπίες, τώρα μετέφεραν μαζικά μέλη από το Σπάρτακο να ψηφίσουν στο παραπάνω σωματείο.
Είναι αυτοί πού ξεπούλησαν συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτοί που κορόιδεψαν τελευταία με την εργοδοσία τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα, πανηγυρίζοντας για τις μειώσεις μισθών.
Το θέμα αποκτάει και μια άλλη σημασία με βάση την επικαιρότητα. Την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη πραγματοποιείτε το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), όπου έστειλαν τους νόθους αντιπρόσωπους τους για να ελέγξουν το συσχετισμό υπέρ των δυνάμεων που πούλησαν τον πολύμηνο αγώνα  των Χαλυβουργών, ενάντια στις ταξικές δυνάμεις που δέχτηκαν την άνανδρη δολοφονική επίθεση  στο Πέραμα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας δεν μπορούν να δοθούν με επιτυχία αν δεν ξεμπερδέψουμε με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν κάτσει σαν τσιμπούρια στις πλάτες των εργατών.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα αφήσει αναπάντητο το γεγονός. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα ώστε να αναδειχτεί το μέγεθος της νοθείας, να αποτυπωθεί ο πραγματικός συσχετισμός το κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News