Dei Energy News

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ: ΕΒΑΛΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

Με απόφαση του βασικού μετόχου, δηλαδή του Υπουργείου Οικονομικών, ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ κλιμακωτές μειώσεις έως και 35% για τις βιομηχανίες της χώρας.
          Πρόκειται για απόφαση κόλαφο, η οποία βάζει ταφόπλακα σε κάθε περαιτέρω προοπτική της ΔΕΗ, ενώ η χρεωκοπία και το λουκέτο είναι προ των πυλών, αφού η ΔΕΗ υποχρεούται να πουλά ηλεκτρικό ρεύμα κάτω του κόστους.
          Μία τέτοια εξέλιξη περίτρανα αποκαλύπτει τις προθέσεις τόσο της συγκυβέρνησης για το μέλλον της ΔΕΗ, όσο και την υποστήριξη της κρατικοδίαιτης βιομηχανίας της χώρας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η ΔΕΗ με την ρύθμιση αυτή στερείται μερικές δεκάδες εκατομμύρια, τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργία της.
          Ένα τέτοιο γεγονός δημιουργεί πρόβλημα στα έσοδα της επιχείρησης και προφανώς δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε ουσιώδη υποχρεώσεις της, ενώ προκύπτουν ερωτηματικά για την πραγματοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ.
          Συμπερασματικά με τα κροκοδείλια δάκρυα που έχυσαν όλο αυτό το διάστημα οι βιομήχανοι, κατάφεραν να διασφαλίσουν κερδοφορία για τις επιχειρήσεις τους και τις ζημιές να τις μεταφέρουν στη ΔΕΗ ή καλύτερα σε όλους εμάς, όταν την ίδια στιγμή χιλιάδες νοικοκυριά μένουν χωρίς ρεύμα. Αντί, λοιπόν, να έχουμε μία κοινωνική πολιτική που θα στηρίζει τα λαϊκά στρώματα, η συγκυβέρνηση χωρίς προσχήματα στήριξε την κερδοφορία των βιομηχάνων.
          Το Σ.Κ. θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και με προσφυγές στην Ευρωπαϊκή επιτροπή, αφού παραβιάζεται το άρθρο 107 της συνθήκης που αφορά την λειτουργία της Ε.Ε. το οποίο αναφέρεται στην στρέβλωση του ανταγωνισμού, ενώ στην περίπτωσή μας έχουμε κρατική ενίσχυση της βιομηχανίας σε βάρος της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News