Dei Energy News

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Περνά στη β’ φάση ο διαγωνισμός για τον ΑΔΜΗ


Προχωρά στη β’ φάση ο διαγωνισμός για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού από το βήμα του Economist, καθώς «άνοιξε» σήμερα το virtual data room για την διενέργεια due diligence από τους υποψήφιους επενδυτές.
Όπως είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης, «πριν από δύο εβδομάδες ολοκληρώθηκε με επιτυχία  η πρώτη φάση του διαγωνισμού με τους τέσσερις από τους πέντε υποψήφιους επενδυτές που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να προκρίνονται στη δεύτερη φάση της..
διαδικασίας, δηλαδή την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 66% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Οι εταιρείες που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είναι όλες μεγάλες και διεθνώς αναγνωρισμένες. Σημαντική εξέλιξη στη διαδικασία αυτή, αποτελεί το γεγονός ότι από σήμερα έχει δοθεί πρόσβαση στο virtual data room για την διενέργεια του due diligence από τους υποψήφιους επενδυτές».
Πρόσβαση στο virtual data room του ΑΔΜΗΕ θα έχουν οι τέσσερις εταιρείες και κοινοπρακτικά σχήματα, τα οποία προκρίθηκαν για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Με την αξιολόγηση δε των στοιχείων που θα αποκομίσουν, θα κληθούν να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι «μνηστήρες» που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον ΑΔΜΗΕ είναι οι:
- Σύμπραξη Elia System Operator S.A. & IFM Investors Pty Ltd (Σύμπραξη Διαχειριστή ηλεκτρικού συστήματος Βελγίου, ασφαλιστικού ταμείου Αυστραλίας)
- Public Sector Pension Investment Board (ασφαλιστικό Ταμείο Καναδά)
- State Grid International Development Limited (Κινεζική εταιρεία διαχείρισης ηλεκτρικού δικτύου)
- TERNA-Rete Elettrica Nazionale Società per Azioni (Ιταλική εταιρεία διαχείρισης δικτύου).

Εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, το Ελληνικό Δημόσιο θα εξαγοράσει από τη ΔΕΗ το υπόλοιπο 34% με τίμημα αντίστοιχο αυτού που θα επιτευχθεί στο διαγωνισμό.
Η πληρωμή της αξίας του 34% στη ΔΕΗ, θα γίνει με συμψηφισμό οφειλών της ΔΕΗ προς το Ελληνικό Δημόσιο.

 http://energypress.gr/news/reuma/Perna-sth-b-fash-o-diagwnismos-gia-ton-ADMHE-Anoixe-to-virtual-data-room

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News