Dei Energy News

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Elpedison: Η νομοθεσία για τη "μικρή ΔΕΗ" θα πρέπει να είναι "ευέλικτη"

Ευελιξία στη νομοθεσία που διέπει την δημιουργία και πώληση της "μικρής ΔΕΗ" ειδικά ως προς το σκέλος του μείγματος των μονάδων που θα περιληφθούν στο χαρτοφυλάκιο της πρότεινε να υπάρχει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Elpedison Ανδρέας Τζούρος μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
«Η νομοθεσία πρέπει να είναι ευέλικτη ώστε να μην υπάρξει εγκλωβισμός σε πάγια που  για περιβαλλοντικούς ή οικονομικούς ..

λόγους δεν θα ελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον» σημείωσε ο κ. Τζούρος.
Ο ίδιος αναφερόμενος στην ελληνική αγορά ενέργειας σημείωσε πως «υπάρχει πρόβλημα ανταγωνισμού» με ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα να συνίσταται στην μεταβλητότητα των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς. «Οι ανεξάρτητοι προμηθευτές είναι εντελώς εκτεθειμένοι στη χονδρεμπορική αγορά καθώς η τιμή σε ποσοστό πάνω από 90% καθορίζεται από τη ΔΕη που είναι η κυρίαρχη εταιρεία. Δεν μπορεί να διαμορφωθεί ανταγωνισμός όταν τις τιμές τις καθορίζει ο ανταγωνιστής», είπε ο κ. Τζούρος, σημειώνοντας πως απαιτούνται ίσες ευκαιρίες για όλους τους συμμετέχοντες.

Αναφερόμενος στα προθεσμιακά συμβόλαια Nome, σημείωσε πως «αν δοθούν στη σωστή τιμή μπορούν να αλλάξουν το τοπίο καθώς θα ανταγωνιστικό και σταθερό κόστος προμήθειας τονώνοντας τον ανταγωνισμό».

Β. Γεώργας


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News