Dei Energy News

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

«Εργατική Αλληλεγγύη»: Τι κρύβει η επίθεση ενάντια στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ;

• Τελεσίγραφο κομισιόν για πώληση λιγνιτικών μονάδων έως 25 Απρίλη.
• Σχεδιάζεται πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ το επόμενο διάστημα.
• Σκανδαλώδες χρηματοδότηση από ΔΕΗ και κρατικά ταμεία στο μεγάλο κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στην ηλεκτρική ενέργεια
• ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ πέρασαν τα τελευταία χρόνια όλα τα αντιδραστικά τους σχέδιά με τις πλάτες των συνδικαλιστών της ΔΕΗ που ελέγχουν
• Να προχωρήσει τώρα η δικαστική έρευνα και να πάνε φυλακή όσοι διασπάθισαν δημόσιο χρήμα.
• Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από τη λειτουργία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΣΑΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια

Είναι βέβαιο ότι η επίθεση στη ΓΕΝΟΠ γίνεται σε μια χρονική συγκυρία όπου διαλύεται και πουλιέται «αντί πινακίου φακής» ολόκληρη η ΔΕΗ. Οι ξένοι και ντόπιοι βιομήχανοι και μεγαλοεργολάβοι που δραστηριοποιούνται στην αγορά ενέργειας «κάνουν πάρτι» διαμοιράζοντας την περιουσία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που έγινε τα τελευταία 50 χρόνια με χρήματα του Ελληνικού λαού.
Πάνω από μισό δις Ευρώ το χρόνο πριμοδοτεί τα τελευταία χρόνια η ΔΕΗ και το Ελληνικό δημόσιο το Μυτιληναίο και το Λάτση μέσω του μεγάλου κόλπου της Οριακής Τιμής του Συστήματος (ΟΤΣ) και της ψυχρής εφεδρείας αφού τους πουλάει ρεύμα με 43€ τη ΜW/h όταν από τους ίδιους έφτασε να την αγοράζει μέχρι και 150€! Έφτασαν να ψηφίσουν τελευταία νόμο (ΠΑΣΟ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) που χρηματοδοτεί με 3% από τους λογαριασμούς των καταναλωτών στο Μυτιληναίο για μονάδα φυσικού αερίου, πριμοδότηση που δίνεται μόνο για παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!
Η επίθεση στη ΓΕΝΟΠ δεν είναι τυχαίο ότι συμπίπτει χρονικά με το τελεσίγραφο της κομισιόν για πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των υδροηλεκτρικών! Είναι φανερό ότι επιχειρούν να την «ξεδοντιάσουν» με προφανή σκοπό τη μείωση της αντίδρασης των εργαζομένων ενάντια στη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να υπερασπίσουν το συνδικάτο τους γιατί ΓΕΝΟΠ δεν είναι η ηγεσία της ούτε τα συνδικαλιστικά λαμόγια που συναλλάσσονταν με την εξουσία (κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ) και τρωγόπιναν ξεπουλώντας τους εργαζόμενους και την περιουσία του Ελληνικού λαού! Μέγιστο παράδειγμα η συμφωνία για εξαφάνιση των αποθεματικών του ασφαλιστικού, λεφτά που ανήκαν στους εργαζόμενους και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε για συντάξεις, ούτε για φάρμακα και γιατρούς! Η ΓΕΝΟΠ είναι το συνδικάτο των εργαζομένων, σ’ αυτούς ανήκει και πρέπει να την προστατεύσουν βγάζοντας τα συμπεράσματά τους από τη λειτουργία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ όλα τα τελευταία χρόνια. Να τους στείλουν από κει που ήρθαν εκλέγοντας τους δικούς τους εκπροσώπους, αυτούς που δεν πουλήθηκαν, που δεν εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμη που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι για να μην πατάνε στη δουλειά, για να πλουτίσουν και να χτίσουν πολιτικές καριέρες!
ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι αυτοί που δημιούργησαν και εξέθρεψαν καταστάσεις διαπλοκής και ρεμούλας με τις αντίστοιχες παρατάξεις τους (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για να περνάνε την πολιτική τους στην ενέργεια και να πριμοδοτούν τους πολιτικούς τους φίλους (Βιομήχανους και μεγαλοεργολάβους της ενέργειας) με χρήματα του Ελληνικού λαού! Ας μη χύνουν λοιπόν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας σήμερα τους ανήξερους
Να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο! Όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα να πάνε στον εισαγγελέα! Να επιστρέψουν τα λεφτά και να μπουν φυλακή!
Όχι στο ξεπούλημα των μονάδων-όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ
Έξω απ τα συνδικάτα οι συνδικαλιστές της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της διαπλοκής.
Τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News