Dei Energy News

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: «Πιστεύουμε ότι ο θυμός και η οργή μας είναι καλύτερη από τη λύπη διότι όταν είσαι θυμωμένος, γίνονται αλλαγές»



Οι εργαζόμενοι και αυτή τη χρονιά νιώθουν βαθιά στο πετσί τους την απάνθρωπη πολιτική της εξουσίας των κερδοσκόπων και των τραπεζών και βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο με τους υποστηρικτές των μνημονίων και της Τρόικας.Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο το 1886 δείχνουν ξανά το δρόμο του συνεχούς αγώνα της διεκδίκησης και της επανάκτησης των χαμένων κατακτήσεων.
Οι δήθεν υπερασπιστές της προόδου και του σοσιαλισμού κατάφεραν και τσάκισαν εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και κυρίως με τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές τους, διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας για να κάνουν το χατίρι στους δανειστές ώστε ο ενεργειακός πλούτος της πατρίδος μας να περάσει αβίαστα στα χέρια των εργολάβων της διαπλοκής.
Από τον Οκτώβριο του 2009 που ανέλαβε τα ηνία τη χώρας ο Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός του χαρατσιού, Ε.Βενιζέλος το μόνο που κατόρθωσαν με απόλυτη επιτυχία ήταν να μας εξαθλιώσουν αφού επέβαλλαν πρώτα μία σειρά από άδικα και εξοντωτικά μέτρα. Οι αρνητικές συνέπειες είναι τεράστιες όπως:

-          Να χάσουμε σχεδόν έξι ετήσιους μισθούςκαι επιπλέον η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να φορολογήσει  βαριά τα μεσαία εισοδήματα και τους μισθωτούς.
-          Να προαναγγέλλουν ξεπούλημα λιγνιτικών σταθμών και να σχεδιάζουν ανάλογο ξεπούλημα και για τους υδροηλεκτρικούς.
-          Να τρομοκρατούν τον κόσμο της εργασίας με απολύσεις, εφεδρείες και με μη στοχευόμενες μετατάξεις.
-          Να έχουν οδηγήσει  την ΔΕΗ στο κόκκινο με την αποτυχημένη διοίκηση Ζερβού να χρεοκοπεί τον άλλοτε ισχυρό κερδοφόρο γίγαντα ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να μην υπάρχει ρευστότητα στα ταμεία της Επιχείρησης.
-          Να παραμένει θολό τοπίο ειδικά σε εργασιακό επίπεδο σε Διανομή(ΔΕΔΔΗΕ) και Μεταφορά(ΑΔΜΗΕ) με την ανασφάλεια των εργαζόμενων να μεγαλώνει δικαιολογημένα.
-          Ο ασφαλιστικός φορέας καθημερινά διαλύεται με συνέπεια οι καταβολές των τσεκουρωμένων συντάξεων και  εφάπαξ  να καθυστερούν δραματικά. Επιπρόσθετα να γίνεται διάλυση των Ασφαλιστικών Υπηρεσιών σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Επιπλέον το δυστύχημα για τη πατρίδα μας είναι ότι η ανεργία  και η ακρίβεια έχει εκτοξευθεί στα ύψη ενώ οι πολίτες αυτοκτονούν μη αντέχοντας την μεγάλη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση που έχουν υποστεί.
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ τιμώντας αυτή την ιστορική μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς επιμένει να αντιπαλεύει και να αγωνίζεται με συνέπεια λόγου και έργων ώστε οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ να μπορούν να ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο. Πιστεύουμε ότι ο θυμός και η οργή μας είναι καλύτερη από τη λύπη διότι όταν είσαι θυμωμένος, γίνονται αλλαγές…. Ας ξεσπάσουμε την οργή μας σε εκείνους που μας σταύρωσαν, τώρα που ήρθε η ώρα να σταυρώσουμε  εμείς τους τυράννους της σημερινής εξουσίας και ας μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας.
 ΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
                           
                             Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News