Dei Energy News

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

"Δεν εννοούμε εκποίηση παραγωγικών μονάδων όσο-όσο..."


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία από τον Πρόεδρο, Αντώνη Σαμαρά, στο Ζάππειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, στη σημερινή ομιλία του στο Ζάππειο για την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης μονάδων της ΔΕΗ και για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας ανέφερε τα εξής:


‘Από την άλλη πλευρά, να πούμε κι αυτό: όταν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ ή αξιοποίηση περιουσίας ΔΕΚΟ, δεν εννοούμε εκποίηση παραγωγικών μονάδων όσο-όσο. 

Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να σκοτώνουμε «για ένα κομμάτι ψωμί» μονάδες της ΔΕΗ, επιλεγμένες μάλιστα με κομματικά ή μικροκομματικά κριτήρια. Εδώ είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος…

Το είπα και πέρσι από το χώρο αυτό, το επαναλαμβάνω και σήμερα: η ιδιωτικοποίηση ιδιαίτερα της ενέργειας, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό. Που θα υπάρξει άμεσα. Χωρίς αυτό, ό,τι τώρα δίνουμε, αύριο θα το μετανιώσουμε! Ή θα το πληρώσουμε πολλαπλάσια…’

Και συνέχισε: ‘Θα αντικαταστήσουμε το περιβόητο «χαράτσι», με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ. Που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε! Χώρια που το χαράτσι έβλαψε και τις εισπράξεις της ΔΕΗ…’.


Κατόπιν αυτών, είναι ξεκάθαρο ότι τη Νέα Δημοκρατία δεν την δεσμεύουν οι προτάσεις των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλοπόλεως. Η προπαγάνδα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ότι τα ίδια θα γίνουν και με τη Νέα Δημοκρατία είναι αβάσιμη και ανάξια σχολιασμού.


Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα καταργήσει το χαράτσι, το οποίο επέφερε σημαντική οικονομική ζημιά στη ΔΕΗ και έθεσε σε κίνδυνο τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.

Νομίζω, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης των δεσμεύσεων του Αντώνη Σαμαρά και περιθώρια νέων επιθέσεων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News