Dei Energy News

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηλεκτροπαραγωγοί στρέφονται προς το κάρβουνο... Εμείς;

"Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι ηλεκτροπαραγωγοί στρέφονται προς το κάρβουνο που είναι φθηνότερο (και εκπέμπει περισσότερο CO2) από το φυσικό αέριο".

Αυτή είναι πλέον περυσινή ή και παλαιότερη είδηση, και όσον αφορά την Γερμανία, πάντα είχαν λιγνίτη ή κάρβουνο για ηλεκτροδότηση, και η δική τους τροφοδοσία με αέριο είναι προνομιακή, σε σχέση με τους υπόλοιπους, και έχουν φθηνότερο αέριο από ότι ...εμείς.

Κι όμως, εμείς, επιμένουμε σε αέριο, και αδειοδοτούμε ηλεκτροπαραγωγή από αέριο (που είναι επιεικώς παράλογη και ενεργειακά παρακινδυνευμένη -- το μάθαμε στον "πορτοκαλί συναγερμό")

Έχει πάψει να είναι "ανακάλυψη" ότι η παλαβή ενεργειακή πολιτική μας (και ένα κομμάτι της πρεμούρας με τις ΑΠΕ) έχει σχέση με εισαγωγείς και εισαγωγές φυσικού αερίου. Το αέριο είναι ένα ακριβό καύσιμο που έρχεται μόνο με (πολιτικά φορτισμένους) αγωγούς από (πολιτικά ευαίσθητες) περιοχές.  Ή έρχεται με την μορφή LNG.   Φθηνό το LNG... Νομίζετε... Νομίζατε... Συγκυριακά φθηνό.... Λίγο να τσιμπήσει η ζήτηση, και θα δείτε τιμή σε τιμή αγοράς, και όχι όριακού κόστους...


http://www.realclearenergy.org/charticles/2014/02/10/japan_lng_imports_jump_as_nuclear_plummets_107511.html

Και οι περισσότεροι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηλεκτροπαραγωγοί ζήτησαν να σταματήσουν οι Πράσινες επιδοτήσεις... Ο Ζερβός; Για ποιον δουλεύει;

 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News