Dei Energy News

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Αγωνιστική Συνεργασία:Μεταθέσεις και μετατάξεις με την «ευλογία» της ΓΕΝΟΠ



Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες των δυνάμεων της Αγωνιστικής Συνεργασίας όσον αφορά το τμήμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ για τις μεταθέσεις και μετατάξεις, το οποίο πλέον μπαίνει σε φάση υλοποίησης με γρήγορους ρυθμούς. 
Με αφορμή πρόσφατου παραδείγματος, την επιβολή μετάθεσης από τον τομέα περιβάλλοντος δύο εργαζομένων σε άλλους χώρους εργασίας οι ταξικές δυνάμεις στην ΔΕΗ δηλώνουν: «Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας θα έπρεπε να καλυφθούν από νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι από μεταθέσεις που υποβαθμίζουν τομείς όπως αυτού του περιβάλλοντος. 
Ακόμα και αυτή η επαίσχυντη ΣΣΕ, όριζε επιτροπές που έπρεπε να συσταθούν εντός ενός χρονικού διαστήματος. Οι επιτροπές στόχο είχαν να περιορίσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Όμως αυτές ποτέ δεν συστήθηκαν αποδεικνύοντας ότι ήταν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Η έναρξη εφαρμογής της ΣΣΕ, δείχνει περίτρανα το ρόλο του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ, που όχι μόνο νομιμοποίησε τις μειώσεις μισθών αλλά συνέβαλε στο να βρεθούν οι εργαζόμενοι σε δυσκολότερη θέση απέναντι στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Καλούμε τους εργαζομένους να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους την εφαρμογή των άρθρων που αφορούν το ζήτημα αυτό. 
Να απαιτήσουν την άμεση κατάργησή τους. Κάνουμε γνωστό στους εργαζομένους ότι οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας που συμμετέχουν στη ΓΕΝΟΠ, όχι μόνο δεν υπέγραψαν την ΣΣΕ αλλά την κατήγγειλαν και έγκαιρα προειδοποίησαν τους εργαζομένους για τις συνέπειές της. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται να αναδείξουν για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα της αλλαγής συσχετισμού στο εργατικό –συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των ταξικών δυνάμεων, ως βασική προϋπόθεση να έχουμε θετικές εξελίξεις για τους εργαζομένους», καταλήγει η ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News