Dei Energy News

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Mε εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου των Καταμετρητών



Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών Ομίλου ΔΕΗ
                                        Ετήσια Τακτική Γενική                                


Ανακοίνωση
Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, το Σάββατο 1η Φλεβάρη 2014 η Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου των Καταμετρητών.
Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου ακολούθησαν οι τιμητικές απονομές πλακετών στους αποχωρήσαντες συναδέλφους, λόγω συνταξιοδότησης, επί σειρά ετών μελών του Δ.Σ., Κώστα Κατσαρού, επιτίμου Προέδρου του Σωματείου, Θανάση Μακρή, Βαγγέλη Μαζαράκη, Γιώργου Λαζανά και Αντρέα Τροβιά. Στη συνέχεια έγινε ο «Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. για το έτος 2013» από τον Πρόεδρο του Σωματείου Νίκο Χριστοδούλου, ο «Διοικητικός προγραμματισμός για το έτος 2014» από τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Καρέλη, ο «Οικονομικός απολογισμός για το έτος 2013» και ο «Οικονομικός προϋπολογισμός για το έτος 2014» από τον Ταμία Γιάννη Καλπούζο.
Συζητήθηκαν επίσης τρέχοντα θέματα όπως οι εξελίξεις στη δραστηριότητα της Καταμέτρησης, αλλά και η αλλαγή – προσθήκη άρθρων του Καταστατικού, όπου πάρθηκαν ομόφωνα οι σχετικές αποφάσεις.

Στα οικονομικά ζητήματα παρέμεινε αταλάντευτη η θέση του Σωματείου για διεκδίκηση με κάθε τρόπο της άρσης των άδικων και των περικοπών σε μισθούς και επιδόματα, αλλά και σε θεσμικό επίπεδο επισημάνθηκε η πρόδηλη ανάγκη για τη θωράκιση όλων των κατηγοριών – ειδικοτήτων, ώστε να υπάρξει προστασία στις θέσεις εργασίας τους. Στη Συνέλευση παρέστη και παρενέβη, με τις πάντα χρήσιμες συμβουλές του, ο Νομικός μας Σύμβουλος, Νομικός – Εργατολόγος κ. Δημήτρης Περπατάρης.
Παραθέτουμε στη συνέχεια σημεία του απολογισμού πεπραγμένων και του προγράμματος δράσης για τη φετινή χρονιά:


Διοικητικός απολογισμός 2013
Η χρονιά που πέρασε υπήρξε για το Σύλλογο Καταμετρητών γόνιμη και δημιουργική, ακόμη και σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όπου όλα περιστρέφονται γύρο από τον ασφυκτικό κλοιό της Τρόικας και των μνημονίων. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, όντας σε μια εκλογική χρονιά για το Σωματείο μας, αντεπεξήλθαμε στις προκλήσεις των καιρών και βάλαμε τις βάσεις για καινοτόμες και δημιουργικές προοπτικές. Στις 19 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και στις 21 Φεβρουαρίου οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου για την τριετία 2013-15, για μια ακόμη φορά μέσα από ένα κοινό, ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο, ομαλά και κατά τρόπο άψογο, δημοκρατικό και αδιάβλητο. Οι συνάδελφοι εκφράστηκαν αβίαστα, εκτιμώντας τα αποτελέσματα της προηγούμενης τριετίας και έβγαλαν την ετυμηγορία τους.
Την άνοιξη του 2013 ολοκληρώθηκαν, με πανθομολογούμενη επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα, οι 38 κύκλοι πενθήμερης διάρκειας, στις σχολές της Αθήνας και της Φλώρινας, κάτι που έπρεπε να θεωρείται ως βασική εκπαίδευση για τους Καταμετρητές. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εταιρίας αλλά και την  άποψη των προϊσταμένων των μονάδων, Τομεαρχών Υποστήριξης των Διευθύνσεων Περιφερειών και άλλων αρμόδιων στελεχών, τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και θεαματικά, καθώς είχαν άμεση επίδραση στην εφαρμογή των γνώσεων που αποκτήθηκαν στην καθημερινή εργασία της καταμέτρησης.


Αναγνωρίζοντας τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα της εκπαίδευσης αλλά και την αδήριτη αναγκαιότητα για αναβάθμιση της δραστηριότητας καταμέτρησης, κατόπιν παρεμβάσεων του Σωματείου μας, η διοίκηση της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., αναδεικνύοντας την εκπαίδευση προσωπικού σε απαραίτητο συστατικό της στρατηγικής της, αποφάσισε και υλοποίησε άμεσα τη διοργάνωση διήμερων επαναληπτικών επιμορφωτικών κύκλων εκπαίδευσης των καταμετρητών στις σχολές της Αθήνας και της Φλώρινας. Στη διήμερη αυτή εκπαίδευση οι καταμετρητές εκπαιδεύονται στην ανάλυση βοηθητικών μενού μετρητών νέας τεχνολογίας με σκοπό τον εντοπισμό ρευματοκλοπών, στον νέο μετρητή EDMI Atlas, στην περιγραφή συνδεσμολογιών μονοφασικών και τριφασικών μετρητών με σκοπό τον εντοπισμό ρευματοκλοπών, για τα μέτρα ασφαλείας και την επικοινωνία. 
Εκτός όμως την εκπαίδευση των Καταμετρητών επιδιώξαμε και καταφέραμε ως ένα βαθμό, τη συμμετοχή σε σεμινάρια του προσωπικού των υπολοίπων εμπλεκομένων τομέων όπως, γραφείο καταμέτρησης, λογιστήριο, τομέας χρηστών δικτύου, τεχνικός τομέας, ώστε να καταστεί δυνατή η συνεννόηση και η συνεργασία μεταξύ τους, κάτι που υλοποιείται ήδη για τους τεχνικούς και ξεκινά για τους διοικητικούς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προεδρείο του Συλλόγου μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στα θέματα της καθημερινότητας, όπως η ημερήσια εργασία και ο τρόπος διεκπεραίωσής της, η χιλιομετρική αποζημίωση για τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου από τους Συναδέλφους, όπου έχει γίνει ήδη σχετική μελέτη και προτάσεις, αλλά και ζητήματα που μας απασχολούν όλους.
Για το λόγο αυτό ένας ακόμη στόχος λαμβάνει «σάρκα και οστά», καθώς μετά τη σχετική πρόταση του Συλλόγου μας και με απόφαση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ κ. Ηρακλή Μενεγάτου, με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Γιώργου Κόλλια, συστάθηκε η επιτροπή για την αναμόρφωση της «Οδηγίας 81» της Καταμέτρησης.


Στα πλαίσια των επαφών με τη διοίκηση και ιδιαίτερα για το ζήτημα της ετεροπασχόλησης αλλά και τα ζητήματα που αφορούν όλους του εργαζόμενους στην εταιρία, εκτός των συχνότατων επαφών με την Κεντρική Διοίκηση, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην περιφέρεια, όπως η πρόσφατη επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όπου έγινε συνάντηση με τον κ. Αναστάσιο Μιζαμίδη, Διευθυντή Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και τον κ. Νικόλαο Σέγγο, Διευθυντή Περιοχής Σερρών, αντίστοιχα. Έπεται συνέχεια.
Αντιμετωπίστηκαν επίσης θέματα ανοίγματος των κλιμακίων συναδέλφων με πτυχίο Μέσης Τεχνικής Σχολής και Τ.Ε.Λ., τόσο σε νομικό - δικαστικό όσο και διοικητικό – συνδικαλιστικό επίπεδο, για την οριστική τους επίλυση, αλλά και μεμονωμένα ζητήματα συναδέλφων.
Το Προεδρείο συμπαραστάθηκε την χρονιά που πέρασε στους αγώνες όλων των εργαζομένων και συνεχίζει να εκφράζει, σε κάθε ευκαιρία και με κάθε δυνατό τρόπο, τη συμπαράστασή του στον εργαζόμενο, τον άνεργο, το συνταξιούχο, αλλά και κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μας, ως έχει την ιερή υποχρέωση να πράττει, για να διαφυλάξει τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, με πρώτιστο το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, αλλά πάνω απ’ όλα στην αξιοπρέπεια.


  Σύλλογος Καταμετρητών - Πρόγραμμα δράσης 2014


 Οι στόχοι που θέσαμε στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας και τον διοικητικό προγραμματισμό του 2013, για συνέχιση και διεύρυνση των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων της ΔΕΔΔΗΕ, με τελικό σκοπό την αναβάθμιση της καταμέτρησης και του καταμετρητή μέσα σ’ αυτή, την αναμόρφωση της «Οδηγίας 81», των έλεγχο των εργολάβων και μια σειρά από άλλα εξ’ ίσου σημαντικά ζητήματα, επιτεύχθηκαν σε μέγιστο βαθμό, καθώς τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Με βάση λοιπόν την αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση της εταιρίας και τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε ως σήμερα, θέτουμε ως άμεσες και βασικές δράσεις και επιδιώξεις για το 2014:


  ü      Μετά τη δημιουργία σχετικής επιτροπής από την διοίκηση, επιδιώκουμε την εκπαίδευση όλων όσων Καταμετρητών (ΔΟ2Β) επιθυμούν την απόκτηση άδειας ηλεκτροτεχνίτη για τον αποτελεσματικότερο και πιστοποιημένο έλεγχο των δραστηριοτήτων της Καταμέτρησης.
ü      Συνεχίζουμε για την τρίτη φάση επιμορφωτικών σεμιναρίων των Καταμετρητών (οι 2ημεροι κύκλοι της δεύτερης φάσης με έμφαση στις ρευματοκλοπές, βρίσκονται σε εξέλιξη).
ü      Συνεχίζουμε τη δράση για την πιστοποίηση και τη θωράκιση του επαγγέλματος του καταμετρητή-ελεγκτή και επιδιώκουμε την μετάταξη σ’ αυτό, συναδέλφων που το επιθυμούν.
ü      Επιδιώκουμε τον έλεγχο-καταμέτρηση των Παραγωγών Η/Ε Φωτοβολταϊκών και των υπολειπόμενων καταναλωτών μεγίστων, μόνο από τακτικούς Καταμετρητές της ΔΕΔΔΗΕ.
ü      Επιδιώκουμε τον αποκλειστικό έλεγχο και υποστήριξη της Τηλεμέτρησης από τα αρμόδια Γραφεία Καταμέτρησης και τους τακτικούς Καταμετρητές της ΔΕΔΔΗΕ, ολοκληρώνοντας τη σχετική μελέτη.
ü      Ολοκληρώνουμε άμεσα τις εργασίες της Επιτροπής για την «Οδηγία 81» της Καταμέτρησης.
ü      Επιμένουμε στην αναγκαιότητα ενός «Ειδικού Τομέα Ελέγχου» για τις μετρητικές διατάξεις (εργολαβίες, ρευματοκλοπές, εσωτερικός έλεγχος), όπου θα συμμετέχουν Καταμετρητές.
ü      Συμμετέχουμε στη Ημερίδα Καταμέτρησης που διοργανώνεται από τη ΔΑΔ.
ü      Επιδιώκουμε άμεσα την εκπαίδευση συναδέλφων ΔΟ2Α σε θέματα δικτύου, αλλά κυρίως ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και εννοιών Πληροφορικής, όπως είναι η αποθήκευση δεδομένων και η μνήμη, τα περιεχόμενα εφαρμογών του λογισμικού Η/Υ, χρήσεις δικτύων πληροφοριών μέσω Η/Υ, Επεξεργασία Κειμένου (Word), Υπολογιστικά Φύλλα (Excel), Βάσεις Δεδομένων (Access), Παρουσιάσεις (Powerpoint), Πληροφορίες & Επικοινωνίες (internet), Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο, εκπαίδευση στο SAP, με παράλληλη απόκτηση πιστοποιητικών γνώσεων και δεξιοτήτων (ECDL), ως αναγνωρισμένη πιστοποίηση γνώσεων και χρήσης Η/Υ.
ü      Εξακολουθούμε να είμαστε έτοιμοι, εάν και εφόσον χρειαστεί, για άμεση παρέμβαση όσον αφορά το «Ειδικό επίδομα φύσεως εργασίας 25%», το οποίο λαμβάνουν οι Καταμετρητές ως ειδικό επίδομα, λόγω της φύσεως της εργασίας τους και των δυσχερειών στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, το οποίο έχει περικοπεί ήδη έως και 45%.
ü      Καταθέτουμε άμεσα, μετά τη σχετική συνεννόηση με την διοίκηση που προηγήθηκε, φάκελο για την εξωδικαστική επίλυση του ζητήματος που αφορά στο άνοιγμα των κλιμακίων των συναδέλφων, αποφοίτων ΤΕΛ και Μέσων Τεχνικών Σχολών, καθώς συνεχίζονται οι δικαστικές διεκδικήσεις και η εκδίκαση υποθέσεων για το άνοιγμα των Κλιμακίων τους.
ü      Μετά την κατάθεση δέσμης προτάσεων για αποκατάσταση της αδικίας με τις χιλιομετρικές αποζημιώσεις, συνεχίζουμε να ζητάμε υπηρεσιακό ή μισθωμένο όχημα όπου απαιτείται, αλλά και αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης με παράλληλη αύξηση των δικαιούμενων χιλιομέτρων, μέσω νομοθετικής ρύθμισης.
ü      Διευρύνουμε τα Τοπικά Παραρτήματα του Σωματείου.
ü      Αλλάζουμε άμεσα και θεαματικά το καταστατικό του Σωματείου μας, θέτοντας τις βάσεις για διεύρυνση, αποτελεσματικότητα και συμμετοχικότητα, με τη θέσπιση θητείας των μελών της εκτελεστικής, ομάδων εργασίας και χρήση νέων τεχνολογιών στην επικοινωνία και τη διοίκηση.
ü      Θεσπίζουμε, μετά από πρόταση του Ταμία του Σωματείου Γιάννη Καλπούζου, τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα μας όλων των οικονομικών στοιχείων, για ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια.


  Τολμάμε και αλλάζουμε, σε όλα τα επίπεδα, γιατί το θέλουμε, γιατί αξίζουμε, γιατί μπορούμε!


«Μαθημάτων αναγκαιότατον τα κακά απομαθείν», το πιο αναγκαίο μάθημα είναι τα ξεμάθεις τα κακά, όπως έλεγε ο Κυνικός φιλόσοφος Αντισθένης. 


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ                                       ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News