Dei Energy News

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: «Κινείστε στα σκοτάδια -Παραλάβατε κράτος, παραδίδετε αποικία»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας έναντι πινακίου φακής, από «μια λαϊκή μειοψηφία που, πριν ξεψυχήσει, καταστρέφει τα πάντα» όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Είχαμε ευρωπαϊκές εκλογές. Το αποτέλεσμά τους προσπαθούν να το ξεχάσουν. Ήταν όμως καταλυτικό. Τα κόμματα που συγκυβερνούν έχασαν 11 ποσοστιαίες μονάδες. Κυβερνά το 2ο και 4ο κόμμα και το 1ο κόμμα είναι πια ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τσίπρας..
υπενθυμίζοντας την επίσκεψή του στον Κάρολο Παπούλια.
Όπως εξήγησε κατά την επίσκεψή του στο πρώτο πολίτη της χώρας «είπα πράγματα αυτονόητα, δεν πρωτοτύπησα σε κάτι. Υπάρχει αναντιστοιχία λαϊκής βούλησης με εφαρμοζόμενη πολιτική. Είπα ότι η παρούσα κυβέρνηση στερείται πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν άλλες κυβερνήσεως εις το διηνεκές. Μέχρις ότου οδηγηθεί η χώρα ομαλά και συντεταγμένα στη λαϊκή ετυμηγορία με βάση τους διαμορφωμένους νέους πολιτικούς συσχετισμούς -οφείλει ηθικά- να επιδιώκει ευρύτατη δυνατή συναίνεση».
«Κρυπτόμενος από τη Βουλή ο πρωθυπουργός»
«Αναρωτιέμαι τι από όλα αυτά δεν καταλαβαίνετε;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σφυροκόπησε τον Αντώνη Σαμαρά.
Αφού τον χαρακτήρισε «κρυπτόμενο από τη Βουλή» είπε πως «το δόγμα Σαμαρά είναι ότι αφού δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ας μην αφήσουμε περιθώρια και εργαλεία για να ανατάξει τη χώρα», συμπληρώνοντας πως μοναδικό κριτήριο της συγκυβέρνησης είναι να προλάβει να ξεπουλήσει ότι απέμεινε από το δημόσιο πλούτο.
«Είναι ύβρις να ομιλείτε για μικρή ΔΕΗ»
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους και αναφέρθηκε και στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής.
«Με την έναρξη των θερινών τμημάτων υπήρξε καταιγισμός νομοσχεδίων και νομίσατε ότι εμείς θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», είπε και πέρασε κατευθείαν στο επίμαχο θέμα της ΔΕΗ.
«Μας γυρνάτε 64 χρόνια πίσω. Και αυτή την ευθύνη θα την πάρετε στο φως. Κάθε βουλευτής θα αναλάβει την ευθύνη. Η ΔΕΗ δεν είναι απλά μία επιχείρηση. Αφορά στην προοπτική της χώρας να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της. Με το ξεπούλημα των υποδομών, λιμάνια , αεροδρόμια, κλπ έχετε σκοπό να παραδώσετε αποικία των μεγάλων συμφερόντων και της διαπλοκής που βιάζεται να ξεκοκαλίσει όλο το δημόσιο πλούτο».
Στην πραγματικότητα, όπως σημείωσε, βγαίνουν στο σφυρί ολόκληροι νομοί με όλο το φυσικό πλούτο, τις παραγωγικές δομές. «Είναι ύβρις να ομιλείτε για «μικρή ΔΕΗ» και όλο αυτό τον πλούτο να τον αποκαλείτε μικρή ΔΕΗ», είπε και προχώρησε στο ερώτημα «υπάρχει κάποια χώρα στον κόσμο που η απελευθέρωση της ενέργειας μείωσε τα τιμολόγια;» για να απαντήσει ο ίδιος πως «Ο κ. Ζερβός απάντησε ότι δεν γνωρίζει».
«Τα ψέματα τελειώνουν. Η χώρα με αυτό που θέλετε να νομοθετήσετε χάνει κρίσιμο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Πιστεύει κανείς ότι εμείς εδώ θα σπεύσουμε να επωμιστούμε το βάρος μιας εκποιημένης χώρας για να σας αφήσουμε να παίξετε και το τελευταίο σας χαρτί της περιβόητης «αριστερής παρένθεσης; Δεν έχετε καταλάβει καλά... Δεν είμαστε εμείς διψασμένοι για εξουσία, αλλά για να την πάρουμε εκεί όπου ανήκει στον Ελληνικό λαό».
«Κυβερνητικό μπλακ άουτ»
Ο Αλέξης Τσίπρας, πετώντας το γάντι στην κυβέρνηση, και σε άκρως ειρωνικό τόνο είπε πως
«Είχαμε ένα εκτεταμένο κυβερνητικό μπλακ άουτ, από την ημέρα που από το Αμύνταιο μεταβίβασα το αίτημα της κοινωνίας και των εργαζομένων».
«Κινείστε ως κυβέρνηση στα σκοτάδια, καταφεύγετε σε συκοφαντίες. Σας φοβίζουν οι κάλπες. Δεν τολμάτε να κάνετε δημοψήφισμα» είπε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο για να συγκαλύψει σκάνδαλα και να αποφύγει τη συζήτηση.
Στο ίδιο πλαίσιο είπε: «Κλείσατε τη βουλή για να κάνετε κυβερνητική αριθμητική για ζητήματα όπως η ΔΕΗ, τους Αιγιαλούς, το Ασφαλιστικό, το δικαίωμα στην απεργία» και προειδοποίησε «μη διανοηθείτε να το αγγίξετε, είναι ιερό δικαίωμα. Δεν θα επιστρέψετε τη χώρα στο 19ο αιώνα. Το δικαίωμα αυτό θα το υπερασπιστούμε με αγώνες και θυσίες».
Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ γιατί «δεν δικαιούστε να λάβετε τόσο σημαντικές αποφάσεις εν κρυπτώ», όπως χαρακτηριστικά είπε. Προανήγγειλε τη χρήση κάθε θεσμικού μέσου, -όπως είναι η πρόταση για δημοψήφισμα- και αφού τόνισε ότι οι βουλευτές είναι περισσότεροι από 120 υπογράμμισε: «η κυβέρνηση τρέμει δικούς της βουλευτές απέναντι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Οι μέρες του φόβου τελείωσαν, σύντομα ο λαός μας θα απαλλάξει και εσάς και τον τόπο από αυτό το μαρτύριο».


«Κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον» απάντησε ο Μανιάτης
Για «αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος» έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον πρόεδρο.
Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν συμβάλλει στον διάλογο αρνούμενη τα πάντα και τόνισε πως η συναίνεση, δεν μπορεί να είναι ετεροβαρής.
«Κάθε άλλο κάθε παρά φόβος είναι το αίσθημα που κυριαρχεί στους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αντί για φόβος κυριαρχεί η πεποίθηση ότι κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον», επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα περί ξεπουλήματος της ΔΕΗ έναντι πινακίου φακής, ο κ. Μανιάτης αντέτεινε ότι το πόσο τιμάται μία δημόσια επιχείρηση, δεν το αποφασίζει ο ίδιος αλλά ένας ανεξάρτητος, παγκοσμίου κύρους, εκτιμητής που θα δώσει μία εύλογη τιμή η οποία θα γνωστοποιηθεί σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News