Dei Energy News

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κάθε κοινωνικό φορέα να αποκρούσουμε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης



                 
ΣΟΣ/ΔΕΗ- ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Η πολιτική επιστράτευση, που χρησιμοποιείται για ακόμη μια φορά στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ (μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό, τους ναυτεργάτες και τους καθηγητές), αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο επιβολής της βάρβαρης πολιτικής της.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό πλέον ενώ φοβάται την..
γενίκευση του αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και αποτροπή παράδοσης της σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Η επιμονή της κυβέρνησης για διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και παράδοσης της σε ιδιωτικά συμφέροντα την οδηγεί σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι μαζί με την κοινωνία υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται.
Οι κυβερνητικοί αυταρχικοί εκβιασμοί και οι τακτικές επιστράτευσης, με στόχο να καμφθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, θα βρουν απέναντί τους το «τείχος» των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και της αλληλεγγύης μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κάθε κοινωνικό φορέα να αποκρούσουμε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο ξεπουλήματος και διάλυσης της ΔΕΗ.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών, η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και η συγκρότηση λαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της μπορούν και πρέπει να γίνουν τα «απόρθητα τείχη» που θα ανακόψουν την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και θα οδηγήσει στην ανατροπή της μνημονιακής αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτική.

Η συγκυβέρνηση της καταστροφής και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της σύγκρουσης που καλλιεργεί.




 Το  Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News