Dei Energy News

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

«Πέρασε» από την Επιτροπή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Από μια πρώτη λογιστική αποτίμηση, η αξία των μονάδων παραγωγής που θα δοθούν σε ιδιώτες υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ - Τι δεν συνυπολογίζεται

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη «μικρή» από την πλειοψηφία της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και πλέον διαβιβάζεται στο Α’ Θερινό Τμήμα για συζήτηση και ψήφιση που θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις, αύριο και την Τετάρτη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης..

επανέλαβε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για διατήρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων των μονάδων που θα περάσουν σε ιδιώτες αλλά και των κοινωνικών τιμολογίων. Ωστόσο, τις σχετικές αλλαγές θα τις καταθέσει στην Ολομέλεια. Επιπροσθέτως ο υπουργός υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί στη διοίκηση της «μεγάλης» ΔΕΗ ανάλογη ευελιξία με αυτή που έχουν οι εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, επισήμανε ότι από μια πρώτη λογιστική αποτίμηση η αξία των μονάδων παραγωγής που θα δοθούν σε ιδιώτες υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως σε αυτή να συνυπολογίζεται η αξία των ορυχείων και του πελατολογίου.


 Χρήστος Μπόκας
 http://www.protothema.gr/politics/article/393469/perase-apo-tin-epitropi-to-nomoshedio-gia-ti-mikri-dei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News