Dei Energy News

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!! ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς στη ΔΕΗ, τα χιλιάδες λαού που κόντρα στον κοινωνικό αυτοματισμό που συστηματικά καλλιεργήθηκε, συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ηλεκτρική ενέργεια στις ..
πύλες των Ορυχείων και των ΑΗΣ. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης να τσακίσει κάθε αντίσταση και να επιβάλει την υποταγή για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων.
ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Ο αγώνας για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, για τη δημιουργία θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς με τους όρους υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται, για τις Σ.Σ.Ε στους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις μετεγκαταστάσεις, τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και για φθηνό ρεύμα για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, συνεχίζεται.
Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή μέσα από συνελεύσεις , συσκέψεις, ομιλίες στους χώρους δουλειάς , στις γειτονιές και τα χωριά έδωσε τη μάχη για ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού για τα αίτια του προβλήματος που δεν είναι άλλο απο την στρατηγική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας της Ε.Ε που πιστά εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και στόχο έχει να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων στον κλάδο της ενέργειας. Οι δυνάμεις μας μπήκαν μπροστά απο την πρώτη στιγμή στη μάχη, στα συλλαλητήρια, στις συγκεντρώσεις στις περιφρουρήσεις Ορυχείων και Σταθμών και συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην επιτυχία της απεργίας.
Οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, πιστοί στο ρόλο τους για μια ακόμα φορά, πρόδωσαν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Μετά απο τους «πύρινους» λόγους στα ΜΜΕ και τα συλλαλητήρια έσπασαν την απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά χωρίς ακόμα να έρθουν τα χαρτιά της επίταξης και χωρίς να έχει λήξει η απεργία. Η στάση τους δεν είναι τυχαία, η συμφωνία τους με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας τους οδήγησε στο να προτείνουν άλλους τρόπους παράδοσης τους ορυκτού πλούτου στο μονοπωλιακό κεφάλαιο(κοιτάσματα Ελασσόνας- Δράμας).
Απο την άλλη το μπλόκ Φωτόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ με τους νέους συμμάχους του, απο τη μία καλούσε τους εργαζόμενους να σκίσουν τα χαρτιά της επιστράτευσης, απο την άλλη τους καλούσε να σκύψουν το κεφάλι και να αποθέσουν τις ελπίδες τους στην κυβερνητική εναλλαγή. Ήταν αφοπλιστικός ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που στην ουσία παραδέχτηκε ότι το δημοψήφισμα που προτείνουν αποτελεί πρόταση διεξόδου απο την ένταση των κινητοποιήσεων. Φοβήθηκαν μήπως ο αγώνας πάρει χαρακτηριστικά ανυπακοής και έτρεξαν να προλάβουν.
Ταυτόχρονα περιορίζοντας τα αιτήματα μόνο στο «όχι στην πώληση της μικρής ΔΕΗ» δεν συνέβαλαν στην ενότητα του κλάδου. Οι προσπάθειες του ταξικού κινήματος να εμπλουτιστεί το πλαίσιο με αιτήματα για τις ελλείψεις σε προσωπικό, τους μισθούς στα οκτάμηνα, το αίσχος των εργολαβιών δεν εισακούστηκαν και άφησαν τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας εκτός της μάχης συμβάλλοντας απο την πλευρά τους στη διάσπαση των εργαζομένων. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η άρνηση να βάλουν στο πλαίσιο το σύνολο της απελευθέρωσης (π.χ πώληση ΑΔΜΗΕ) συμβάλλοντας στο να καλλιεργηθεί κλίμα συντεχνιασμού.

Συνάδελφοι,
Πρέπει να τελειώνουμε με την υποκρισία βουλευτών της συγκυβέρησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, των εκλεγμένων τους στην τοπική διοίκηση και στους νέους σωτήρες. Απο τη μία στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική των οδηγιών της Ε.Ε, συμφωνούν με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και απο την άλλη στα συλλαλητήρια και στις πύλες το έπαιζαν υποστηρικτές των απεργών. Συνέβαλαν τα μέγιστα το προηγούμενο διάστημα να περάσει αυτή η πολιτική ενώ σήμερα προτείνουν λύσεις πρός όφελος διαφορετικών επιχειρηματικών ομίλων. ( π.χ οι δήμοι να αναλάβουν την εκμετάλλευση των Ορυχείων, νέα προνόμια όπως φθηνό ρεύμα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κ.α).

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ – ΠΑΡΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

Το ταξικό κίνημα απο την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της επιστράτευσης εκφράσαμε τη ανάγκη να την καταργήσουμε στην πραξη και όχι στα λόγια. Καταθέσαμε πρόταση αγωνιστικά και συντεταγμένα η ΓΕΝΟΠ να αντιμετωπίσει την επιστράτευση με την αλλυλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων διατηρώντας την απεργία μέχρι τη λήξη της την Κυριακή το βράδυ και ταυτόχρονα να δούμε τις προ υποθέσεις συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων με τη στήριξη όλου του εργατικού κινήματος της χώρας μας.
Όσο παραμένει αυτός ο συσχετισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα με τις δυνάμεις της υποταγής να έχουν την πλειοψηφία, τίποτα καλό δεν μπορεί να δει ο εργαζόμενος. Βασική προϋπόθεση για να δει ο εργαζόμενος τις θυσίες του αγώνα να πιάνουν τόπο είναι απο τα κάτω να πάρει στα χέρια του την υπόθεση του αγώνα. Τίμιοι εργάτες που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν ενάντια στην εργοδοσία και το αστικό κράτος να μπούν μπροστά. Να μην εγκλωβίζονται στα συμφέροντα του ενός η του άλλου μονοπωλιακού ομίλου.
Να ισχυροποιηθεί το ΣΕΕΕΝ, ο ταξικός πόλος στο κίνημα, που δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους με βάση την εργασιακή τους σχέση και συμπεριλαμβάνει στις γραμμές του μόνιμους, οκταμηνίτες, εργαζόμενους στις εργολαβίες στη ΔΕΗ,στον ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ολόκληρο το κλάδο. Μόνο έτσι μπορεί να σφυρηλατηθεί η ενότητα της τάξης στον κλάδο.
Να στηρίχτεί το πλαίσιο του ΣΕΕΕΝ που δίνει απάντηση στα προβλήματα των εργαζόμενων, των ανέργων, όλων των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών βάζοντας εμπόδια στον κοινωνικό αυτοματισμό που στόχο έχει να στρέψει κοινωνικές ομάδες τη μία ενάντια στην άλλη. Παλεύει ενάντια στη πηγή του προβλήματος που είναι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων που εξυπηρετεί η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ε.Ε και των οδηγιών της και δεν συντάσσεται με τα συμφέροντα τους ενός η του άλλου επιχειρηματικού ομίλου
Συνάδελφοι,
Η τεράστια συμμετοχή στην απεργία είναι παρακαταθήκη. Δείξαμε και καταλάβαμε τη δύναμη μας. Μέσα απο γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα, πιο έμπειροι για το ρόλο του καθένα, να προετοιμαστούμε για τις νέες σκληρές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ
ΜΠΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News