Dei Energy News

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουμε απαίτηση για αλλαγή πορείας


Το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ που «διεξήχθη» στις 21-22-23/10 βρέθηκε μακριά από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ολόκληρος ο ελληνικός λαός.
Με ευθύνη των ηγεσιών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (σε όλες τους τις εκδοχές) και ΣΑΔ  δεν έγινε καμία συζήτηση, ανάλυση κι εκτίμηση. Δεν έγινε καμία εκτίμηση της μέχρι τώρα πορείας, της πολιτικής και των στόχων που έθεσε ως σήμερα η Ομοσπονδία. Δεν συζητήθηκε κανένα πρόγραμμα δράσης για από δω κι εμπρός. Καμία απόφαση δεν υπήρξε για την οργάνωση της αντίστασης και του αγώνα των εργαζομένων μπροστά στον πλήρη τεμαχισμό και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, μπροστά στα νέα μέτρα εξαθλίωσης της τρόικας και της κυβέρνησης.
Το Συνέδριο, το κορυφαίο σώμα της Ομοσπονδίας, διεξήχθη κυρίως στους διαδρόμους, στα παζάρια για ψήφους και στην αγωνιώδη προσπάθεια να διατηρηθούν οι παλιοί συσχετισμοί στις ηγεσίες και τα παλιά πρόσωπα στις θέσεις. Κι όλα αυτά ενώ σήμερα το βράδυ οι δωσίλογοι της τρικομματικής συγκυβέρνησης ψηφίζουν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση κάθε νομοθετικής ρύθμισης που διασφάλιζε τον δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ και σε όλες τις δημόσιες υποδομές κι επιχειρήσεις της χώρας!
Ενώ στις αρχές της βδομάδας (πιθανά στις 5/11) κατατίθενται και έρχονται με συνοπτικές διαδικασίες για επικύρωση από το «ελληνικό» κοινοβούλιο οι διαταγές της τρόικας, των δανειστών και των κάθε είδους αρπακτικών της «αγοράς» για Μνημόνιο 3. Για πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για φτωχοποίηση, εξαθλίωση εργαζόμενων και συνταξιούχων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα!

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είχαμε απαίτηση ενός Συνεδρίου ουσιαστικού προβληματισμού για την αποτελεσματικότητα της μέχρι σήμερα πολιτικής της ΓΕΝΟΠ. Δεν είχαμε ανάγκη απολογισμού για το αν ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δικαιούται «να μας κοιτάζει στα μάτια»…
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουμε απαίτηση για αλλαγή πορείας. Για μια Ομοσπονδία που θα απαλλαγεί από τακτικές, πρόσωπα κι «επιχειρηματικές δράσεις» που συμβάλλουν στον εκφυλισμό και την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Μια ΓΕΝΟΠ αντάξια αυτού που αντιπροσωπεύει: τους εργαζόμενους της μεγαλύτερης, στρατηγικής σημασίας, βιομηχανικής επιχείρησης του ελληνικού λαού. Μια Ομοσπονδία που θα οργανώνει, θα συντονίζει και θα συντονίζεται με κάθε αγωνιστική διάθεση άλλων Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Που δεν θα εξαντλείται σε άσφαιρες «αγωνιστικές» κορώνες.

Η μέχρι σήμερα αδιέξοδη πολιτική της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ για «εξαιρέσεις», «εγγυήσεις» και «προσαρμογές», η τακτική της «αγωνιστικής» μεγαλοστομίας για τα ΜΜΕ βρίσκεται μακριά από τους χώρους δουλειάς, προδίδει τους εργαζόμενους και εξυπηρετεί μόνο την τρόικα, την κυβέρνηση και τις πολιτικές τους.
Πόσο μακριά από την πραγματική ζωή και τις ανάγκες των εργαζομένων βρίσκονται τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ και των Σωματείων; Υπέγραψαν ΣΣΕ που επιτρέπει απολύσεις, πώληση μονάδων και δραστηριοτήτων. Έδωσαν τη συναίνεσή τους ήδη από το 2010 στη διάσπαση της ΔΕΗ. Άνοιξαν το δρόμο σε κυβέρνηση και Διοίκηση να διαλύσουν και την Ομοσπονδία. Ήδη καλλιεργείται το έδαφος για εργοδοτικά σωματεία και ομοσπονδίες στα εργοστάσια, ανά θυγατρική κ.ο.κ. Επιδιώκουν να βρεθούν οι εργαζόμενοι ακόμα πιο διασπασμένοι, πιο ανίσχυροι, περισσότερο ανασφαλείς και φτωχότεροι; Δεν θέλουν να υπάρχει ΓΕΝΟΠ. Δεν την χρειάζονται πλέον! Άλλωστε, η ύπαρξή της, ενέχει πάντα τον κίνδυνο να την πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους και να τη χρησιμοποιήσουν όπως πρέπει: σαν πολύτιμο όπλο για τη διεκδίκηση της ζωής τους.
Η οργανωμένη δύναμη 20.000 και πλέον εργαζόμενων που μπορεί να μπει μπροστά στο συντονισμό του αγώνα του Ελληνικού Λαού στοιχειώνει τον ύπνο τους.

Αυτό φοβούνται; Αυτό πρέπει να κάνουμε!

Να μην περάσουν τα μέτρα! Να πέσει τώρα η κυβέρνηση! Να τελειώνουμε τώρα με το χρέος, την τρόικα και τους συνεργάτες της!

  -  Καλούμε, έστω και τώρα, τη νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας να συνεδριάσει άμεσα για συγκρότηση σε σώμα και να προχωρήσει σε μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις, οργανώνοντας αποτελεσματικά μέσα από ενημερώσεις τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς.
  -  Να καλέσει άμεσα σε συντονισμό πάλης κάθε Ομοσπονδία, κάθε Σωματείο, κάθε αγωνιστική δύναμη, κάθε εργαζόμενο και συνδικαλιστή σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα.
  -  Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να πάρουν σήμερα κιόλας αγωνιστικές αποφάσεις και να προχωρήσουν σε συντονισμό δράσης.
  -  Καλούμε κάθε συνάδελφο να διεκδικήσει τη ζωή του και το συνδικάτο του, μέσα από πρωτοβουλίες και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς. Να συναντηθούμε όλοι σε αυτήν τη μάχη για την αξιοπρέπεια μας και τη ζωή μας, με συλλογικότητα, και αλληλεγγύη.
     Γιατί σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε τη συλλογική δράση, τα Συνδικάτα μας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ συγκροτήθηκε πρόσφατα και εκφράζεται πλέον με 1 έδρα στο Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ.
Δημιουργήθηκε από συναδέλφους που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, με τη δική του πορεία ο καθένας στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το σχήμα μας φιλοδοξεί να συμβάλλει στην οργάνωση των συναδέλφων από τα κάτω, στην παρέμβαση με επεξεργασίες και θέσεις, στη κοινή δράση των εργαζομένων με βάση τις ανάγκες και όχι τα «πιστεύω».
Να συμβάλει στη δημιουργία ενός ενωτικού, ισχυρού κινήματος που θα αποτρέψει την εκποίηση της ΔΕΗ, της δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημα της χώρας μας.
Που θα ανοίξει το δρόμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αρχίζοντας από την Εθνικοποίηση του ηλεκτρενεργειακού τομέα. Για ΔΕΗ, Ενιαία και Καθετοποιημένη, 100% Δημόσια με Αποκλειστικότητα σε Παραγωγή - Μεταφορά - Διανομή, που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Μόνο μια τέτοια ΔΕΗ μπορεί να εξασφαλίσει φθηνό ρεύμα για το λαό, χιλιάδες νέες θέσεις σταθερής εργασίας, ικανοποιητικούς μισθούς και δικαιώματα.

Συνάδελφοι, οι όποιες διαφορές μας δεν στέκουν και δεν πρέπει να στέκουν εμπόδιο μπροστά στην κοινή δράση για να μην περάσουν τα μέτρα.

ΟΧΙ στα νέα μέτρα, ΟΧΙ στην κατοχή, ΕΜΠΡΟΣ για την Ανατροπή!

Να ανατραπεί η τρόικα, οι εγχώριοι συνεργάτες της και η πολιτική τους.
Να ανοίξει ο δρόμος, να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του.
Να αποκτήσουμε μια Δημοκρατία άξια της ιστορίας, των αγώνων και των θυσιών του λαού μας.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στη ζωή και τις οικογένειές μας!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News