Dei Energy News

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΣΚΕ:Με χωριστά ψηφοδέλτια στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου της ΔΕΗ «Σπάρτακος» κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο «ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ» στο εκλογικό συνέδριο της Ομοσπονδίας την ερχόμενη εβδομάδα, κόντρα σε αυτό του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος
O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος
Με χωριστό ψηφοδέλτιο, κόντρα σε αυτό του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου, κατεβαίνει στο εκλογικό συνέδριο της Ομοσπονδίας την ερχόμενη εβδομάδα ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου της ΔΕΗ «Σπάρτακος».
Το ψηφοδέλτιο, με τίτλο «ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ» κατατέθηκε χθες - τελευταία προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, κόντρα σε αυτό του Ν. Φωτόπουλου. Εκτός από τον Γ. Αδαμίδη, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν και άλλα γνωστά συνδικαλιστικά στελέχη που εκλέγονται με τον «Σπάρτακο» στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας.
«Υπήρξε έμμεσος εκβιασμός από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, με τον ορισμό καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, και μάλιστα χωρίς να γίνει συζήτηση με τη γραμματεία της παράταξης», είπε στο «Εθνος» ο κ. Αδαμίδης και προσέθεσε: «Οι προτεραιότητες που βάζει ο Φωτόπουλος είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που βάζουν οι αρχές της παράταξης. Εμείς δεν κάνουμε ακτιβίστικες ενέργειες, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στην παραίνεση για καταλήψεις σε λιμάνια, αεροδρόμια, παντού».
O πρόεδρος του σωματείου της ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης
O πρόεδρος του σωματείου της ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης
Διάσπαση
Η διάσπαση της «πράσινης» παράταξης ήταν κατά πολλούς αναμενόμενη, λόγω της σφοδρής σύγκρουσης που μαίνεται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στο εσωτερικό της. Συνδικαλιστές έχουν διαφωνήσει ανοικτά και δημόσια με τη στρατηγική της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ, την οποία έχουν καταγγείλει για «αναρχοσυνδικαλισμό», διαχωρίζοντας τη θέση τους από τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και άλλες ακτιβίστικες ενέργειες στις οποίες έχει πρωτοστατήσει μέχρι και πρόσφατα ο Ν. Φωτόπουλος.

Παράλληλα, έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η δήλωση του τελευταίου ότι στις εκλογές δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ, με πολλούς να του ζητούν να αποχωρήσει από την ΠΑΣΚΕ.
Οι δύο πλευρές έδωσαν «μάχες χαρακωμάτων» με αφορμή την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, με τους «βόρειους» να καταγγέλλουν ότι οι σκληρά εργαζόμενοι στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής επωμίζονται δυσανάλογα μεγαλύτερο βάρος στις μειώσεις αποδοχών, σε σχέση με τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κοζάνης veto fm, ο Γ. Αδαμίδης έκανε την αυτοκριτική του για τη στάση του συνδικαλιστικού κινήματος την περίοδο της διοίκησης του Τ. Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ.

 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63726053

1 σχόλιο:

  1. Γι' αυτό πάει κατά διαόλου ο συνδικαλισμός. Αντί να είσαστε όλοι μαζί ενωμένοι στον κοινό αγώνα, τσακώνεστε για το ποιος την έχει μεγαλύτερη...! Τόσο ο πράσινος όσο και ο κόκκινος με τον μπλε υπάλληλο, κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά μέσα στην επιχείρηση. Δεν βρίσκω λοιπόν τον λόγω που πρέπει τα κομματικά να εμπλακούν μέσα στα του συνδικαλισμού και της ΔΕΗ γενικότερα...!!!
    Αυτοί που μας καταστρέφουν την επιχείρηση ημέρα με την ημέρα, κατάφεραν το "διαίρει και βασίλευε" ανάμεσα στο προσωπικό. Γιατί να τους κάνουμε το χατίρι...;;;
    Μια απορία ενός απλού τεχνίτη Τ4/Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News