Dei Energy News

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Υπέρ των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ο Μιχαλολιάκος

Υπέρ των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ο Μιχαλολιάκος
Ενάντιος στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά υπέρ των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων «που μπήκαν από το παράθυρο», τάχθηκε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απόσυρση του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και λιμάνια. «Λέει η συγκυβέρνηση πως θα σώσει την Ελλάδα. Έχει εξασφαλίσει η συγκυβέρνηση τη σωτηρία; Φοβούμαι πως όχι» σημείωσε ο κος Μιχαλολιάκος.

Κατά τη Χρυσή Αυγή, «η εθνική ανεξαρτησία απαιτεί πως κρίσιμοι τομείς της οικονομίας, όπως η ενέργεια και τα δημόσια αγαθά, πρέπει να ανήκουν στο κράτος», «να είναι κάτω από εθνικό έλεγχο». Με το νομοσχέδιο ωστόσο, καταργείται ακόμα και η ασφαλιστική δικλείδα της διατήρησης από το Δημόσιο της πλειοψηφίας του μετοχικού πακέτου των ΔΕΚΟ. «Αν το κράτος είναι σάπιο και διεφθαρμένο, ας το αλλάξουμε - αλλά δεν το ξεπουλάμε» σημείωσε ο κος Μιχαλολιάκος.


Ο κος Μιχαλολιάκος τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, αν και η Χρυσή Αυγή θεωρεί στοιχείο εθνικής ανεξαρτησίας την έκδοση εθνικού νομίσματος.

«Σήμερα βεβαίως, αν βγούμε από το ευρώ χωρίς εθνική παραγωγή, θα είναι καταστροφή» σημείωσε. Αναφορικά με τα εργασιακά, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως «όσοι είναι εκ του περισσού και έχουν μπει από τα παράθυρα, ας απολυθούν - όσοι μπήκαν με μη νόμιμο τρόπο, ενώ στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν νοσοκόμες. Δεν κατέρρευσε όμως η ελληνική οικονομία εξαιτίας των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί δεν μπήκαν οι κύριοι της Τρόικα στον κόπο να δουν τις τερατώδεις υπερτιμολογήσεις που έγιναν στα δημόσια έργα και στα εξοπλιστικά προγράμματα; Γιατί εκεί είναι παρόντες…».

Σε ό,τι αφορά τέλος, την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης (σύμφωνα με τροπολογία που συνοδεύει το νομοσχέδιο), ο κος Μιχαλολιάκος σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται το πετρέλαιο του τζιπ και της Μερσεντές με το πετρέλαιο θέρμανσης, ούτε να αξιώνει η κυβέρνηση 100 και 200 ευρώ περικοπές από τον συνταξιούχο, την ώρα που δεν αξιοποιείται η λίστα Λαγκάρντ.


 http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News