Dei Energy News

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

H ΔΕΗ "αντικαταστάτης" της Coca Cola

Η αγορά βρήκε τον αντικαταστάτη της Coca Cola στη μετοχή της ΔΕΗ; Συνεχείς είναι οι εντολές αγορών στη μετοχή της μεγαλύτερης εισηγμένης βιομηχανίας της χώρας, που πλέον διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών και έχει το story της ιδιωτικοποίησης να την συνοδεύει. Ήδη, όπως έγινε γνωστό, αξίωση της τρόικα είναι να ξεκινήσει η ΔΕΗ τη διαδικασία πώλησης της ακίνητης περιουσίας της, μέρος της οποίας είναι οι λιγνιτικές της μονάδες.
Μετά την άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών από το Ευρωπαίκό Δικαστήριο τον Οκτώβριο, η παρούσα ή η επόμενη διοίκηση της Επιχείρησης, αν τελικά υπάρξουν αλλαγές, όπως φημολογείται, στη διοικητική της πυραμίδα, θα ασχοληθεί με την πώληση του ποσοστού που έχει το ΤΑΙΠΕΔ, λίγο πάνω από το 17%, ενώ στο 34% ανέρχεται το ποσοστό που κατέχει το Δημόσιο (συνολικά η συμμετοχή του κράτους αγγίζει το 51%).
Σημειωτέον, ότι η μετοχή της ΔΕΗ έχει βρεθεί στο ιστορικό χαμηλό του 1,18 και απέχει πολύ από τα υψηλά της που είναι τα 6,7 ευρώ. Η δε κεφαλαιοποίησή της, παραμένει στα επίπεδα του 1 δισ. ευρώ. Το χαρτί χθες έκλεισε με κέρδη 5,58%, στα 4,35 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News