Dei Energy News

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΜΗΕ: Θετική γνωμοδότησ​η ΕΕ για σχέση με ΔΕΗ

Την πιστοποίησή του ως ανεξάρτητου διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εξασφάλισε ο ΑΔΜΗΕ, μετά τη θετική γνωμάτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για διαδικασία που προβλέπεται στο τρίτο ενεργειακό πακέτο, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι διαχειριστές των ενεργειακών δικτύων, διαθέτουν τις προϋποθέσεις για την άσκηση του έργου, αλλά και έχουν πλήρη ανεξαρτησία από τις Κάθετα Ολοκληρωμένες Επιχειρήσεις που τις ελέγχουν μετοχικά.

Σε ό,τι αφορά στον ΑΔΜΗΕ, η θετική γνωμάτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διαβιβαστεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η οποία στη συνέχεια θα προχωρήσει στην επίσημη πιστοποίηση του Διαχειριστή.

Ειδικότερα, η Επιτροπή με την απόφασή της αναγνωρίζει ότι η επιλογή της δυνατότητας Διαχειριστή είναι νόμιμη και ότι πληρούνται οι απαιτήσεις σχετικά με την ανεξαρτησία όσον αφορά τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου. Ωστόσο επισημαίνει ότι η ΡΑΕ θα πρέπει να επαναξιολογήσει ορισμένα θέματα που συνδέουν τον ΑΔΜΗΕ με τη ΔΕΗ, όπως η ανάθεση της λογιστικής επεξεργασίας της μισθοδοσίας του από τη ΔΕΗ, προτείνοντας να συντομευθεί η μεταβατική περίοδος.


 http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News