Dei Energy News

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Α Αβραμίδης: "Το σωματείο μας ασκεί εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό"

Από το http://assedei.blogspot.com/

Κατά την ενημέρωση που έγινε στο ΔΣ ειπώθηκαν μεταξύ των άλλων και τα εξής :

  1. 360 Εργατικά Ατυχήματα από 1/1 – μόνο την τελευταία περίοδο έχουμε 8 σοβαρά – 2 θανατηφόρα
  2. Η ΕΤΕ είναι η μόνη που πληρώνει την συνδρομή της στην ΓΕΝΟΠ
  3. Ατυχήματα : έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα, συνδέσαμε τα Εργατικά Ατυχήματα με την έλλειψη προσωπικού - λέμε παντού στους εργαζόμενους αυτοπροστατευτείτε.
  4. Το 1 πρόσληψη στις 10 αποχωρήσεις δεν θα ισχύσει στην ΔΕΗ γιατί υπάρχουν προτεραιότητες αλλού πχ στην αστυνομία και τα νοσοκομεία – στις καλένδες οι προσλήψεις που περιμέναμε φέτος –Γενικό Συμβούλιο τον Νοέμβριο
  5. Ασφαλιστικό ώρα μηδέν, οι προβλέψεις λένε ότι από τον Νοέμβρη δεν θα δοθούν συντάξεις γιατί δεν υπάρχουν χρήματα – 3085 συνάδελφοι δεν έχουν πάρει εφάπαξ.
  6. ΓΕΝΟΠ : Συνέδριο και διαδήλωση – Νομικές ενέργειες για το Ασφαλιστικό – πρέπει να πάμε σε Συνέδριο για να λύσουμε τις διαφορές μας και για να επιβεβαιώσουμε τις θέσεις μας – να είναι και οργανωτικό συνέδριο – όποιο σωματείο δεν πληρώνει τις συνδρομές του να μην συμμετέχει.
  7. Συγκρότηση Περιφερειακού γραφείου Πτολεμαΐδας
  8. ΤΔΕ Καρπάθου, ζήτησαν οι συνάδελφοι να διαλυθεί και να υπαχθεί στην ΡΟΔΟ.
  9. ΤΔΕ Άνδρου, δεν έκανε εκλογές και δεν θέλει κανένας να αναλάβει ευθύνες, είναι 10 μέλη και τους δέχεται η ΣΥΡΟΣ
  10. Η τροποποίηση του Καταστατικού έχει περάσει από την Νομική σύμβουλο και θα πάει στο Γενικό Συμβούλιο και την Γενική Συνέλευση όπου θα πρέπει να υπερψηφιστεί.
Ερωτήσεις Α. ΑΒΡΑΜΙΔΗ


1.      Ζούμε μια απίστευτη καταστροφή εργατικών δικαιωμάτων, αναμένουμε ακόμα και απολύσεις με την λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία - μια και η ΔΕΗ δεν εξαιρείται - και εσείς αντί να σχεδιάσετε μια απάντηση από το σωματείο μας που να αντιστοιχεί στην δύναμή του και σε συντονισμό με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις,  ετοιμάζετε Συνέδριο στην ΓΕΝΟΠ εσωστρέφειας και με θεματολογία ασαφή. Ερώτηση : να μου πείτε για ποιο λόγο πρέπει να πάμε σε Συνέδριο Ομοσπονδίας τώρα, συγκεκριμένα.

2.      Το σωματείο μας είναι από τα μεγαλύτερα πρωτοβάθμια και οφείλει να απαντήσει στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική με τρόπο που να οδηγεί στην ανατροπή της. Ερώτηση : ποια είναι η απάντηση στην αντεργατική πολιτική που προτείνεται ως Εκτελεστική Επιτροπή ;

3.      Η κυβέρνηση με δήλωση του αρμόδιου υπουργού του κ. Παπακωσταντίνου στην Βουλή είπε πως ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ είναι το δεύτερο στάδιο στο οποίο θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Εσείς, η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και η ΣΑΔ που συμφωνήσατε στην θυγατρικοποίηση της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ και της ΔΙΑΝΟΜΗΣ, μετά την δήλωση αυτή συνεχίζετε να στηρίζετε στον κατακερματισμό της ΔΕΗ ;

4.      Τα νησιά τα έχετε εγκαταλείψει, σε προηγούμενη συνεδρίαση μας του Μαρτίου, μας είπατε πως προγραμματίσατε περιοδεία σε όλα τα νησιά. Επειδή ακόμα δεν έγινε, μπορείτε να μου πείτε πότε θα γίνει ;



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Θεοχαράτος, Οργ, Γραμματέας : στα νησιά υπάρχει πρόβλημα , στα πλαίσια του Γενικού Συμβουλίου θα γίνει περιοδεία

Κατσινής, Πρόεδρος : θα κάνουμε ΔΣ αρχές Οκτώβρη και θα συζητήσουμε όλα τα θέματα που τέθηκαν.



ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ, Μέλος ΔΣ,    ΑΣΣΕ/ΔΕΗ- η Ομιλία ( από μνήμης )


Η ΕΤΕ/ΔΕΗ είναι μεγάλο σωματείο και αντίστοιχα έχει ευθύνες μεγάλες απέναντι στους εργαζόμενους και στο μέτρο που της αναλογεί στην εργατική τάξη.

 Όμως αντί να ανταποκριθεί στις ευθύνες αυτές υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των μελών της είναι απούσα, δεν λειτουργεί.  Και βέβαια αυτή η παράλυσή της - που είναι μέρος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που ασκεί - αναπαράγεται σε όλα τα επίπεδα παρουσιάζοντας τα ίδια παραλυτικά αποτελέσματα, και στα παραρτήματα. Το ΔΣ δεν λειτουργεί και το βλέπουμε από το ότι από τότε που έγιναν οι εκλογές ( Ιούνιος 2010 ), έχουμε ουσιαστικά συνεδριάσει 4 φορές. Το βλέπουμε επίσης και από το περιεχόμενο των συνεδριάσεων και από τις συνοπτικές διαδικασίες. Όπως σήμερα, που ενώ έχουμε να συνεδριάσουμε από τον Μάη, δώσατε για τα μέλη του ΔΣ χρόνο ομιλίας 2 λεπτών !

Αναφέρεστε στο σωματείο μας και το χαρακτηρίζεται ταξικό ! όχι συνάδελφοι δεν είναι ταξικές οι θέσεις σας υπέρ της ιδιωτικοποίησης του 49% της ΔΕΗ, της κατάργησης της αυτασφάλισης και της συμφωνίας στον κατακερματισμό της ΔΕΗ. Το σωματείο μας με ευθύνη της πλειοψηφίας της ( ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ), ασκεί εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι και η αιτία αδυναμίας του σωματείου μας να απαντήσει στο πρόβλημα των εργατικών ατυχημάτων. Το πρόβλημα αυτό είναι βαθιά ταξικό και μπορούμε να το περιορίσουμε και να το εξαλείψουμε μόνο θέτοντάς το με ταξικούς όρους.

Μετά από τόσα ατυχήματα θεωρείτε ως κύρια αιτία την έλλειψη προσωπικού και προτείνεται στους εργαζόμενους να «αυτοπροστατευθούν» ! όχι συνάδελφοι, ούτε αιτία είναι η έλλειψη προσωπικού και ούτε οι συνάδελφοί μας μπορούν να αυτοπροστατευθούν. Δεν προσφέρεται τίποτα στους συναδέλφους μας με τις θέσεις σας αυτές.

Ήμουν πριν από λίγες ημέρες στο Πρακτορείο Μυκόνου και μίλησα στους συναδέλφους μας, υπήρχε άγνοια των δικαιωμάτων τους όπως αυτά απορρέουν από την υφιστάμενη νομοθεσία για την υγιεινή και την ασφάλεια της εργασίας. Τεχνικός ασφάλειας ορίσθηκε ο επικεφαλής του Πρακτορείου που σημαίνει ότι δεν λειτουργεί ο θεσμός και ο Γιατρός Εργασίας πέρασε μια και μόνο φορά. Με τις συνθήκες αυτές, πως μπορούν οι συνάδελφοί μας να αυτοπροστατευθούν ;

Λέτε επίσης πως βασική αιτία είναι η έλλειψη προσωπικού, όμως ξέρετε πολύ καλά πως και όταν δεν υπήρχε η έλλειψη προσωπικού πάλι είχαμε ατυχήματα και μάλιστα με την ίδια συχνότητα και την ίδια βαρύτητα περιστατικών, πως λοιπόν λέτε πως αιτία είναι η έλλειψη προσωπικού ; Αλλά και αυτήν την έλλειψη προσωπικού εσείς την δημιουργήσατε, είναι και αυτή αποτέλεσμα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σας. Θα θυμάστε πολλοί από εσάς σε Γενικό Συμβούλιο που κάναμε εδώ στην Θεσσαλονίκη να μιλά ο οργ. Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ - παρόντος του τότε Προέδρου της ΓΕΝΟΠ και του τότε Γραμματέα – και να λέει πως στην Διανομή είναι 11.000 οι εργαζόμενοι και από αυτούς οι 8.000 κάθονται ! Επόμενο είναι η στάση σας αυτή, να οδηγήσει όπως και έγινε στην σημερινή έλλειψη προσωπικού. Δημιούργημά σας είναι.

Η απάντηση που πρέπει να δώσει το σωματείο μας απαιτεί τον ταξικό και αγωνιστικό προσανατολισμό του. Αυτός θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφάλειας σε κάθε εργασία και εν τέλει στον περιορισμό των ατυχημάτων.


ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ         -          ΚΑΤΣΙΝΗΣ, Πρόεδρος      

 Σχετικά με τις προτάσεις Αθανασόπουλου η πρώτη για την ΣΣΕ γίνεται δεκτή και την δεύτερη δεν γίνεται να την κάνουμε δεκτή.

Τίθεται σε ψηφοφορία η δεύτερη, κατά 0, υπέρ 5  λευκά οι υπόλοιποι.

Ψήφισα υπέρ γιατί θεωρώ ότι η συλλογική άρνηση πληρωμής των δήθεν εισφορών αλληλεγγύης αναδεικνύει τα συνδικάτα σε μοχλούς υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και συμβάλλει στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.



Ψηφοφορία για την οικονομική διαχείριση 5 μηνών από τον Φλεβάρη 2011 μαζί με τις προτάσεις του ταμείου αλληλοβοήθειας : με 1 κατά υπερψηφίστηκαν.

Η ψήφος κατά ήταν δική μου και δόθηκε εξ αιτίας της συνεχιζόμενης αδιαφάνειας στην οικονομική διαχείριση του ταμείου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News