Dei Energy News

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Γράφει ο Φώτης Μελέτης

Χωρίς αιδώ και χωρίς όριο είναι πλέον πολιτικός κρετινισμός των ψευτοσοσιαλιστών Παπανδρέου-Βενιζέλου. 
Η οικονομική υποδούλωση της Ελλάδος από Γερμανούς και τράπεζες, συντελέσθη με επιστημονικό τρόπο. Η πλήρης και προδοτική συνεργασία μεταξύ των σημερινών κυβερνώντων με τους δανειστές – τοκογλύφους μας, οδηγεί σε ολοκληρωτικό ξεπούλημα της μεγαλύτερης και πιο κερδοφόρας Επιχείρησης της χώρας.
Η συκοφάντηση των εργαζομένων είναι το αγαπημένο σπορ των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ και σε αυτό το παιχνίδι συμμετέχει με άγριες διαθέσεις και ο ανεκδιήγητος κος Παπακωνσταντίνου που δηλώνει προκλητικά ότι πλεονάζει το διοικητικό προσωπικό της ΔΕΗ και ότι η Διοίκηση του κ. Ζερβού οφείλει να περιορίσει τις μισθολογικές δαπάνες!!!
Βέβαια ο υπουργός της τρόικας είχε προαναγγείλλει ότι ονειρεύεται μία μικρή ΔΕΗ,  ξεπούλημα εργοστασίων, χάρισμα ορυχείων και δώρο τις θυγατρικές στους ιδιώτες και γενικά υποσχέθηκε οτιδήποτε μπορεί να διαλύσει το κοινωνικό χαρακτήρα της Επιχείρησης.
Μέσα λοιπόν σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα, ο Υπουργός υπηρέτης των δανειστών απέδειξε με κυνικό και αλαζονικό τρόπο ότι αρέσκεται να εκτελεί «συμβόλαια θανάτου» εναντίον των εργαζομένων με μοναδικό σκοπό τον τεμαχισμό και αποσύνθεση της ΔΕΗ.
Ο υπουργός του μνημονίου που χρεοκόπησε και έφερε το ΔΝΤ στη χώρα με ψεύτικα στοιχεία επιθυμεί να ξεπουλήσει την πιο κερδοφόρα Επιχείρηση της πατρίδας μας.
Γιατί άραγε;
-  Αν τολμά ο ίδιος ο κος Παπακωνσταντίνου ας κάνει μία βόλτα στα Πρακτορεία και στα Καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα που ξαφνικά ανακάλυψε πλεονάζοντες, να διαπιστώσει αν υπάρχει έλλειψη ή περίσσευμα προσωπικού;
-  Αν τολμά ο κος Παπακωνσταντίνου ας ρωτήσει έναν υπάλληλο στη ΔΕΗ, πόσους πελάτες εξυπηρετεί καθημερινά και με ποιες εργασιακές συνθήκες το πράττει αυτό, ειδικά τις τελευταίες μέρες που ο ελληνικός λαός τρέχει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα μήπως και γλιτώσει τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
- Αν τολμά ας ελέγξει ο ίδιος, ποιοι δουλεύουν με πάθος και μεράκι στην Επιχείρηση και ποια γενιά υπαλλήλων έχει απομείνει να εργάζεται σκληρά για να διατηρήσει ψηλά το κοινωνικό προφίλ της ΔΕΗ.
Ξεχνά ο Υπουργός της χρεοκοπίας και των τοκογλύφων ότι οι «προνομιούχοι» εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν κι άλλες «μεγάλες επιτυχίες», όπως ότι:
-   Είναι πρώτη σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα  με 377 νεκρούς συναδέλφους τα τελευταία χρόνια καθώς και δεκάδες δυσάρεστα περιστατικά ανίατων ασθενειών συναδέλφων, στις επιβαρυμένες περιβαντολλογικές περιοχές της Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Μεγαλόπολης.
Επίσης ο κος Παπακωνσταντίνου ξεχνά να δηλώσει  στον ελληνικό λαό που τον πληρώνει, ότι η ΔΕΗ:
-  Προστατεύει μέσω των χαμηλών τιμολογίων της ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως εκείνων των άνεργων, των πολυτέκνων, των αγροτών και των κατοίκων σε νησιά.
-   Ζουν από την Επιχείρηση τουλάχιστον  άλλες 32 χιλιάδες οικογένειες μικρών και μεγάλων (μαζί με το προσωπικό τους) εργολάβων αποδεικνύοντας ότι τα περί δημοσίου χαρακτήρα της Επιχείρησης έχει και άλλες προεκτάσεις και η διείσδυση των ιδιωτών είναι τεράστια.
Τέλος να υπενθυμίσουμε στον κ.Παπακωνσταντίνου πως η ΔΕΗ προσφέρει στον έλληνα καταναλωτή την τρίτη πιο φθηνή kwh στην Ευρώπη και ότι δίνει ρεύμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας.
Ας τολμήσει λοιπόν ο κος Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει στα ύπουλα σχέδια του για να εξυπηρετήσει τις νεοφιλελεύθερες σοσιαλιστικές πολιτικές του ονειρώξεις.
Η τόλμη όμως θέλει αρετή και από αυτή είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί στον Υπουργό της χρεοκοπίας
Η ηχηρή απάντηση αυτή τη φορά θα δοθεί ξανά από τους συλλόγους , την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (τη  μόνη Ομοσπονδία που συνεχίζει να παλεύει για να σώσει ότι απέμεινε) και ξανά από όσους  συναδέλφους απολύθηκαν και διώχτηκαν το 1994. Εκείνοι ξέρουν καλά από αγώνες και από αντίσταση. Η ώρα της τελικής αναμέτρησης μάλλον είναι κοντά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News