Dei Energy News

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΔΟΠ:ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ

Οι επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται κάθε φορά από την κυβέρνηση με την μορφή του τέλους και υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να κάνει τον φορο-εισπράκτορα, μας βρίσκουν αντίθετους για τους εξής λόγους :

·    Ως συνδικαλιστικό κίνημα και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, έχουμε χρέος να αποτρέψουμε την μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, γιατί η αποστολή της ΔΕΗ είναι άλλη και αντίκειται στους σκοπούς ίδρυσής της.
·    Η επιβάρυνση του καταναλωτικού κοινού με το νέο ΤΑΠ και η είσπραξή του από τη ΔΕΗ, θα ενισχύσει τις ανείσπρακτες οφειλές αφού η επιβάρυνση στο λογαριασμό θα είναι αυξημένη, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι επισφάλειες και η ΔΕΗ να βουλιάξει οικονομικά.
          Ως εκ τούτου, έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε την οργανωμένη προσπάθεια απαξίωσης της επιχείρησης και την ενίσχυση της αντιπαράθεσης με το κοινωνικό σύνολο, γιατί δεν πλήττει μόνο την βιωσιμότητα της επιχείρησης, αλλά και την δική μας παρουσία σε αυτή, αφού η εργασιακή μας προοπτική είναι εξαρτώμενη από την κερδοφορία της επιχείρησης η οποία δυστυχώς έχει μείωση των κερδών 60%  στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
 
- Αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι να παραμείνει στην επικαιρότητα το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, αλλά και ο απόηχος του ενιαίου μισθολογίου, ό
üπου κάποιοι σχεδιάζουν σε κλειστά γραφεία δίδοντας έμφαση ότι υπάρχει «πλεονάζων προσωπικό» στην επιχείρηση, χωρίς βεβαίως να υπάρξει κάποια καταγραφή του προσωπικού και των θέσεων εργασίας.
  - Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα σχέδιο που θα πλήττει τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο δεν θα δώσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News