Dei Energy News

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία Ν. Χουντή στην Κομισιόν για τον ΑΔΜΗΕ: Σκανδαλώδης μεταχείριση κοινοπραξίας με τη Siemens

Σκανδαλώδη προνομιακή μεταχείριση υπέρ κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει η Siemens και εις βάρος της ελληνικής εταιρείας Ελληνικά Καλώδια, στον διαγωνισμό της ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση Κυκλάδων - Ηπειρωτικής Ελλάδας με υποβρύχια καλώδια, ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ, κατήγγειλε με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.
Σε ερώτηση που κατέθεσε χθες καταγγέλλει ότι ο ΑΔΜΗΕ ως αναθέτουσα αρχή επέδειξε σκανδαλώδη εύνοια υπέρ της κοινοπραξίας εταιρειών Siemens - Nexans - Prysmian αφού ανέχτηκε κραυγαλέες αποκλίσεις από τα τεύχη δημοπράτησης του έργου (όπως άρνηση δέσμευσης για τυχόν κακοτεχνίες για το 100% της αξίας του έργου, αλλά μόνο για το 10% και επί χρονοδιαγράμματος καθώς δεν δέχεται ποινικές ρήτρες για τυχόν υπέρβασή του, ενώ μέσω εγγυητικών επιστολών η Siemens ζητά εφαρμογή του γερμανικού Δικαίου για την επίλυση τυχόν διαφορών).
Αναφέρεται επίσης στη Siemens, που έχει καταδικαστεί σε πολλές χώρες για το αδίκημα της δωροδοκίας και υπαινίσσεται ότι και οι άλλες δύο εταιρείες κατηγορούνται ήδη από την Κομισιόν για “καρτέλ” στα υποβρύχια-υπόγεια καλώδια και σε σχετικά προϊόντα - υπηρεσίες, ενώ ζητά άμεση παρέμβαση της Κομισιόν ώστε να διερευνηθεί γιατί ο ΑΔΜΗΕ δέχτηκε τόσο σοβαρές παρεκκλίσεις, κάτι που συνιστά προνομιακή μεταχείριση υπέρ της κοινοπραξίας και βάρος των υπολοίπων συμμετεχόντων.

 http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=724765

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News