Dei Energy News

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

«Αγωνιστική Συνεργασία»: Αναγκαία την αλλαγή συσχετισμών αναδεικνύουν οι ταξικές δυνάμεις


Ξεκινούν αύριο Κυριακή οι εργασίες του 35ου συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που θα διαρκέσουν τρεις μέρες. Η «Αγωνιστική Συνεργασία», στη διακήρυξή της, αναδεικνύει την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αντίστασης και ανατροπής της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής.
Μεταξύ άλλων, η Αγωνιστική Συνεργασία εστιάζει στο ρόλο της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι η γραμμή πάλης που ακολούθησε «με κύριους εκφραστές τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κινιόταν στις ράγες της υποταγής στις επιδιώξεις και τη στρατηγική του κεφαλαίου. Καλλιέργησαν και εξακολουθούν να καλλιεργούν αυταπάτες για το χαρακτήρα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, λέγοντας ότι μπορούν να ικανοποιηθούν ταυτόχρονα οι ανάγκες, τα συμφέροντα των εργαζόμενων και η κερδοφορία των μονοπωλίων αρκεί να υπήρχε άλλο τρόπος διαχείρισης». Αποτέλεσμα της στρατηγικής τους ήταν, εκτός των άλλων, «η αποδοχή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος στον διαχωρισμό της Μεταφοράς και Διανομής, η υπογραφή της κατάπτυστης ΣΣΕ που νομιμοποιεί τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των απογόνων τους». Οι ίδιες δυνάμεις σήμερα «χωρίς να αλλάξουν θέση βαπτίζονται αντιμνημονιακοί και προσπαθούν αλλάζοντας κουστούμι να κλέψουν την ψήφο των συνέδρων και να συνεχίσουν τον ίδιο επιζήμιο ρόλο».
Ακόμα, η Αγωνιστική Συνεργασία αναφέρεται στην οργανωτική συγκρότηση του κινήματος, σημειώνοντας ότι η πρότασή της «για μια ομοσπονδία στο χώρο της ενέργειας, ένα σωματείο κατά επιχείρηση σε περιφερειακό ή επίπεδο νομού και ένα κλαδικό σε περιφέρεια ή νομό είναι αυτό που μπορεί να δώσει απάντηση σήμερα. Η εγγραφή των κλαδικών συνδικάτων στην ΓΕΝΟΠ αποτελεί βήμα σε αυτή την κατεύθυνση
Για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η στρατηγική του κινήματος ώστε να υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης στο σύνολό της υπογραμμίζει ότι μεταξύ άλλων πρέπει: Οι θέσεις του, ο προσανατολισμός του να έρχεται σε ρήξη με την πολιτική και την ανάπτυξη που εξυπηρετεί τις ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλίων. Να καταγγείλει και να διαχωρίσει τις ευθύνες του από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές και παρατάξεις. Ο αγώνας για συνδικάτα γερά που θα έχουν την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων, δεμένα με τους τόπους δουλειάς και τα προβλήματα τους. Θα ενώνουν τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση, θα έχουν μέτωπο με την εργοδοσία και την πολιτική της. Οι εργαζόμενοι μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να παίρνουν μέρος στην απόφαση - οργάνωση του αγώνα, να μην είναι απλοί θεατές. Να πάρει την ευθύνη κάθε εργαζόμενος και στην απόφαση και στην οργάνωση της δράσης.

http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News