Dei Energy News

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο κύριος Μυτιληναίος, χορηγός στα συνέδρια του Ανδρίκου Παπανδρέου


http://olympia.gr/

Το όνομα “Παπανδρέου” είναι άλλωστε συνώνυμο του κράτους. Το λέει η εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο ότι όπως κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κύριος Μυτιληναίος έχει και μία κατάμαυρη επένδυση με πετρέλαιο η οποία όμως χαρακτηρίστηκε “πράσινη”, ούτε είναι τυχαίο ότι η επταμελής οικογένεια στον Πύργο μένει χωρίς ρεύμα στο καταχείμωνο επειδή χρωστάει 200 Ευρώ, αλλά ο κύριος Μυτιληναίος έχει την δυνατότητα να οφείλει δεκάδες εκατομμύρια χωρίς να κουνιέται φύλλο.

Πάρτε λοιπόν αυτό που ενέχει ενδείξεις διαπλοκής (χαχαχα) και σας ετοιμάζουμε και ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη που θα σας εξοργίσει.

Υστερόγραφο: το κανονικό σάιτ του event δείχνει τώρα Κινέζικα. Στην κυριολεξία: http://www.athens-summit.com/

Μα τέτοια επένδυση, τόσες χορηγίες και να γίνει το σάιτ… Κινέζικο;

Ξέχασαν όμως ότι είχαν και “χορηγό επικοινωνίας”.

Μα η προνομιακή μεταχείριση δεν σταματά εδώ. Πριν λίγες ημέρες, το Newsbomb.gr αποκάλυψε την ασυλία του κυρίου Μυτιληναίου από το χαράτσι:
Θόρυβο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για τις πρακτικές της εταιρείας «Αλουμίνιον» του κ. Ευ. Μυτιληναίου, που έχοντας κηρύξει «στάση πληρωμών» προς τη ΔΕΗ, τυγχάνει πολλαπλώς ευνοϊκής μεταχείρισης από την Πολιτεία.
Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες υποφέρουν και αδυνατούν να πληρώσουν τους ολοένα και αυξανόμενους λογαριασμούς, ο κ. Μυτιληναίος έχει πετύχει απαλλαγή από το χαράτσι της ΔΕΗ. Η απαλλαγή δεν έχει επιτευχθεί μόνον για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά και για 1.100 σπίτια και καταστήματα της εταιρείας με συνολικό εμβαδόν 120.000 τ.μ. στην Παραλία του Διστόμου, που –άγνωστο πώς- εντάχθηκαν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.
«Δεν πληρώνω» στη ΔΕΗ
Ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί το κοινό αίσθημα αφορά τα χρέη της «Αλουμίνιον» του κ. Μυτιληναίου προς τη ΔΕΗ, που ζητά από την εταιρεία το ποσό των 115 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο. Εξ αυτών, τα 74,5 εκατ. ευρώ αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα 39,5 εκατ. ευρώ το υπόλοιπο της ρύθμισης προηγούμενου χρέους.
«Δωράκι» Παπακωνσταντίνου στον κ. Μυτιληναίο
Οι… «ευρηματικές» πρακτικές του κ. Μυτιληναίου φαίνεται ότι … «συγκίνησαν» την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος που πέρασε εν μία νυκτί ευνοϊκή ρύθμιση-«δώρο» προς τον επιχειρηματία.
Με το νόμο 4001/2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξασφάλισε στην «Αλουμίνιον» και κατ’ επέκταση, στον κ. Μυτιληναίο την είσπραξη του καθ’ όλα αξιοσέβαστου ποσού των 215 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα 25 χρόνια! Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μέσω της εξομοίωσης της μονάδας συμπαραγωγής με τις μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Colpo grosso
Η «Αλουμίνιον» θέλει να αγοράζει ρεύμα καταβάλλοντας 40 ευρώ στις 1.000 KWh, την ίδια στιγμή που οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του κ. Μυτιληναίου πωλούν στην χονδρεμπορική αγορά ρεύματος με μέση τιμή 59,4 ευρώ τις 1.000 KWh. Όμως, με το «δωράκι» του νόμου 4001/11 του κ. Παπακωνσταντίνου, παράγοντες τις αγοράς υπολογίζουν ότι οι μονάδες συμπαραγωγής θα πωλούν ρεύμα στην υπερτριπλάσια τιμή των 130 ευρώ στις 1.000 KWh.
Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Μυτιληναίος θα κερδίζει πάνω από 150 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επιδότηση θα φθάσει τα 215 εκατ. ευρώ ετησίως. Για να καλυφθεί το ποσό, η ΔΕΗ θα προστρέξει για άλλη μια φορά στους… καταναλωτές, που θα υποστούν αυξήσεις τιμολογίων κατά 4%, επιδοτώντας τον επιχειρηματία.
Κι όλα αυτά, όταν οι εταιρείες του κ. Μυτιληναίου κατέγραψαν το εννεάμηνο του 2011 προ φόρων κέρδη 99,4 εκατ. ευρώ και προχωρούν σε εξαγορές-«μαμούθ».
Στο ΣτΕ η προκλητική ρύθμιση
Κατά της συγκεκριμένης ρύθμισης έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας Φωτοβολταϊκών (ΣΠΕΦ) που προειδοποιεί ότι «με την εφαρμογή αυτής της Αποφάσεως θα επιβαρυνθεί κατά τρόπο υπέρμετρο ο ήδη ελλειμματικός ειδικός λογαριασμός για τις ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, γεγονός που αφενός θα δημιουργήσει περαιτέρω καθυστερήσεις στις πληρωμές των εκατοντάδων παραγωγών ΑΠΕ (οι οποίοι ήδη με τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις έχουν οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία) και αφετέρου θα οδηγήσει σε υπέρμετρη αύξηση του Ειδικού Τέλους ΕΤΜΕΑΡ επιβαρύνοντας περαιτέρω τα οικονομικά των νοικοκυριών».
Επιτακτική ανάγκη για απαντήσεις
Σε μια περίοδο που οι Έλληνες βυθίζονται καθημερινά ολοένα και πιο βαθιά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, θεωρείται πλέον επιτακτική ανάγκη να λάβουν θέση τόσο η «Αλουμίνιον» όσο και ο ίδιος ο κ. Μυτιληναίος και να δώσουν απαντήσεις σε όλες τις καταγγελίες.
Διαβάστε επίσης:
Καταγγέλουν απαλλαγή χαρατσιού για ακίνητα του Μυτιληναίου
Ευ. Μυτιληναίος: Ο αξιότιμος κύριος «Δεν πληρώνω»
Στο ΣτΕ η ρύθμιση – έκτρωμα υπέρ Μυτιληναίου
Και το κερασάκι, δεν είναι άλλο από την αποκαλυπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, έτσι για να καταλάβουμε ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο:Στην ερώτηση πόσο συμπτωματικό είναι κάποιοι όμιλοι, όπως π.χ. αυτός του κυρίου Μυτιληναίου, που είδαμε πρόσφατα να καταγγέλλεται σε δημοσιεύματα για την ευκολία με την οποία παίρνει δουλειές, να είναι συγχρόνως χορηγός στα συνέδρια που κάνει ο αδελφός του πρωθυπουργού για την «πράσινη ανάπτυξη», ο κ. Τσίπρας απαντά:

 «Ο κύριος Μυτιληναίος, διαθέτει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Ξέρετε πως το παράγει; Με… πετρέλαιο! Και ως γνωστόν, το πετρέλαιο είναι μαύρο. Δεν είναι «πράσινο». Κατά τ’ άλλα, μία από τις πρώτες ενέργειες του κυρίου Παπακωνσταντίνου, του «για αποτυχημένος μια χαρά σε βλέπω στην θέση σου», ξέρετε ποια ήταν; Ήταν να κατατάξει την μονάδα αυτή στις «πράσινες» πηγές ενέργειας και ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει …Μυτιληνόσημο! Να πληρώνει δηλαδή την μονάδα αυτή ως ανανεώσιμη πηγή παραγωγής ρεύματος.

Επίσης γνωρίζω ότι ο κύριος Παπακωνσταντίνου, με το που ανέλαβε το «πράσινο» υπουργείο, υπέγραψε μία περιβαλλοντική μελέτη, την οποία η προκάτοχος του ηρνείτο επίμονα να εγκρίνει. Βεβαίως αυτή η επιμονή δεν της βγήκε σε κακό αφού σήμερα βρίσκεται ως πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, διαμένοντας σε μία πολυτελή κατοικία και με μισθό που υπερβαίνει τα 300 χιλ. ευρώ τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News