Dei Energy News

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο Φωτόπουλος ψάχνει συμμάχους

Ο Φωτόπουλος ψάχνει συμμάχους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
www.imerisia.gr
Σε αναζήτηση συμμάχων για να κρατήσει την καρέκλα του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πρέπει να προχωρήσει ο Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος χάνει την συνδικαλιστική δύναμη που είχε μέχρι σήμερα λόγω της διάσπασης της ΠΑΣΚΕ.
Πιο συγκεκριμένα χθες το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Ψήφισαν 276 σύνεδροι και οι έγκυρες ψήφοι ήταν 274.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
  1. ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ (Ν. Φωτόπουλος) 79 ψήφοι 9 έδρες.
  2. ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ (Α. Καρράς μέλος Δ.Σ.) 64 ψήφοι 8 έδρες.
  3. Νέα Δημοκρατική ΑΚΕ ( Κ. Κατσαρός γεν. γραμματέας Δ.Σ.) 45 ψήφοι 5 έδρες.
  4. ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι (Γ. Αδαμίδης ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) 30 ψήφοι 3 έδρες.
  5. Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ) 29 ψήφοι 3 έδρες.
  6. ΣΑΔ (Ρίζος Ρίζος πρώην μέλος Δ.Σ.) 17 ψήφοι 2 έδρες.
  7. Αγωνιστική Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ) 10 ψήφοι 1 έδρα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν διασπασμένες με δύο ψηφοδέλτια η κάθε μία. Με βάση τα προηγούμενα αποτελέσματα (2010) οι δύο παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ αθροιστικά χάνουν δύο έδρες από 14 πέφτουν στις 12 και οι δύο της ΔΑΚΕ αθροιστικά κερδίζουν δύο έδρες από 11 ανεβαίνουν στις 13.
Έτσι, ο σημερινός πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δε διαθέτει πια τη δύναμη που είχε και συνεπώς θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες για πλειοψηφικό προεδρείο σε μία από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Φωτόπουλος τις τελευταίες μέρες είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου διαφωνώντας με την συνδικαλιστική του στάση απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης. Η τακτική του προέδρου της ΓΕΝΟΠ έχει επίσης προκαλέσει και την αποδυνάμωση της θέσης του στην Ομοσπονδία με αποτέλεσμα τη διάσπαση της ΠΑΣΚΕ.
Οι διαδικασίες για την εκλογή προεδρείου αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα με τις παρατάξεις να ξεκινούν τις διεργασίες για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συμμαχιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News