Dei Energy News

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Α.ΚΑΡΡΑΣ:Η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι η πιο φερέγγυα και αξιόπιστη συνδικαλιστική παράταξη που παλεύει ενάντια στο μνημόνιο και την διάλυση της ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ 
Συμμετέχουμε στο 35ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπου δεκάδες σύνεδροι και άξιοι συνάδελφοί μας πρέπει να αποφασίσουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο Σ/Κ και πως θα μπορέσουμε όλοι μαζί παρά τις διαφορές μας, να διαμορφώσουμε το εργασιακό μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας, σε ΜΗΤΡΙΚΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ αλλά και να βάλουμε ένα φρένο στην καθοδική οικονομική και αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου ΔΕΗ. 
 Η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει σοβαρότητα, πάθος, αγωνιστικότητα και υπευθυνότητα και έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των εργαζομένων σαν την πιο φερέγγυα και αξιόπιστη συνδικαλιστική παράταξη που πρωταγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις στους αγώνες ενάντια στο μνημόνιο και την διάλυση της ΔΕΗ. 
Η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ κτίστηκε, μεγαλώνει καθημερινά και καταξιώνεται στους εργασιακούς χώρους, στη συνείδηση των εργαζομένων, αυτούς εκπροσωπεί και ΜΟΝΟ σ’ αυτούς λογοδοτεί. Να θυμίσουμε προς όλους τους συνέδρους ότι μέσα από τους πολύχρονους αγώνες που δώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια (απολύσεις συμβασιούχων, ασφαλιστικό, διάσπαση Επιχείρησης, μνημόνιο), οι θέσεις μας ήταν διαχρονικά σταθερές και όχι ανάλογα των κυβερνήσεων αφού καταφέραμε μέσα από αυτό να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων. 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 
Η Επιχείρηση οδηγείται στην απόλυτη καταστροφή και στο απόλυτο ξεπούλημα αφού μία σειρά γεγονότων τα τελευταία χρόνια, όπως η διάσπαση της Επιχείρησης σε θυγατρικές (στην οποία η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ δεν συμφώνησε ποτέ), η κατάργηση μονιμότητας και εργασιακών κατακτήσεων, οι σφαγιαστικές περικοπές μισθών και συντάξεων, η κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων καθώς και το σχέδιο πώλησης Λιγνιτικών και Υδροηλεκτρικών μονάδων και Δικτύων, όπως έχει προαναγγελθεί, οδηγούν στον γκρεμό τον άλλοτε κερδοφόρο κολοσσό της ελληνικής οικονομίας και μοχλό ανάπτυξης της χώρας. Διαχρονικά στηριζόμαστε και υπηρετούμε τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις της παράταξης μας, τις οποίες δεν αλλάζουμε ανάλογα με το ποιος κυβερνά. 
Δεν αισθανόμαστε «ιδιοκτήτες» των Επιχειρήσεων που εργαζόμαστε ενώ η ανάκαμψη της χώρας δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω σε κοινωνικά ερείπια και οικονομικά συντρίμμια. Η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με το “ολοκαύτωμα” των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
 Όσοι εκπροσωπούμε και στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, ζητούμε από την πλειοψηφία των συνέδρων, να μας τιμήσουν με την ψήφο τους και δεσμευόμαστε ότι ΚΑΙ μετά το ΣΥΝΕΔΡΙΟ θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να ανακτήσουμε όσα μας στέρησαν οι πολιτικές και οι εκφραστές της τρόικας και παράλληλα θα συνεχίσουμε να δίνουμε δυναμικό παρών σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων με υπεύθυνες θέσεις, διεκδικητικούς στόχους μακριά από μικροκομματικές εξαρτήσεις και μικροπολιτικές ακρότητες. 

Ο Γραμματέας ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ 
 ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News