Dei Energy News

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Μετ’ εμποδίων το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ

http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.gr/
Μετ’ εμποδίων διεξάγεται το 35ο εκλογικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ολοκληρώνεται σήμερα με την εκλογική διαδικασία νέου ΔΣ. Χθές εν μέσο πολλών διακοπών υπήρξε σοβαρό θέμα με την επικύρωση αντιπροσώπων του σωματείου ΕΝΩΣΗ. 
Τα δύο σωματεία του βορείου συστήματος ( ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΕΝΩΣΗ), έφτασαν Αθήνα σε εμπόλεμη κατάσταση με σκληρές κατηγορίες αντεγκλήσεις και παρολίγον σύραξη καθώς ύστερα από προσφυγή του «Σπάρτακου», το πρωτοδικείο Κοζάνης ακύρωσε την εκλογή των 10 από τους 17 αντιπροσώπους της «Ένωσης» ως παράνομους στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, οπότε και αποκλείστηκαν. Όμως, με αποκλεισμό απειλήθηκαν δεκάδες αντιπρόσωποι επειδή τα σωματεία τους δεν ήταν οικονομικά τακτοποιημένα απέναντι στη ΓΕΝΟΠ. Συνολικά έξι σωματεία δεν πλήρωσαν τις συνδρομές στους στην ομοσπονδία, μεταξύ αυτών ο «Σπάρτακος» και η «Ένωση». Όλη η χτεσινή ημέρα, από το πρωί έως αργά το απόγευμα, αναλώθηκε με το ζήτημα αυτό, για το οποίο υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις, καθώς ο Νίκος Φωτόπουλος, διεμήνυσε στα σωματεία που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, πως με βάση το καταστατικό, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο συνέδριο. Υπήρξε μάλιστα πολύωρη διακοπή. Αργά το απόγευμα, υπήρξε συμβιβασμός, καθώς τα σωματεία κατέθεσαν συναλλαγματικές για τα οφειλόμενα ποσά, οπότε ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων τους.
Πολύωρη εμπλοκή υπήρξε και στην ΔΑΚΕ καθώς έγιναν προσπάθειες να συμβιβασθούν και να κατέλθουν στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι το οποίο όπως πληροφορηθήκαμε επιτεύχθει στα γραφεία της ομοσπονδίας, αλλά μέσα σε 100 μέτρα και σε διάστημα 5 λεπτών προσερχόμενοι στην αίθουσα του συνεδρίου, υπήρξαν εκ νέου δυο (2) ψηφοδέλτια ΔΑΚΕ του Γραμματέα της ΔΑΚΕ Αν. Καρρά και ΝΕΑ ΔΑΚΕ του απερχόμενου Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ Κωσ. Κατσαρού.    
Σήμερα το συνέδριο ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέων οργάνων της ομοσπονδίας. Σε ένα από τα επτά ψηφοδέλτια ηγείται ο Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος κατέρχεται απέναντι στον Ν. Φωτόπουλο, επισημοποιώντας την κόντρα που βρίσκεται σε εξέλιξη και διεκδικώντας την προεδρία. Να σημειωθεί ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ κατέρχονται διασπασμένοι με δύο ψηφοδέλτια. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του υποστηρίζει τον συνδυασμό της Αυτόνομης Παρέμβασης με επικεφαλής τον Σαράντο Αλεξανδρή από τη Μεγαλόπολη. Κατέρχεται με συνδυασμό και ο γνωστός συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, τον οποίο όμως μετά τα ζητήματα οικονομικών ατασθαλιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαχωρίσει πλήρως τη θέση του από το εν λόγω στέλεχος της ΓΕΝΟΠ. Επίσης, κατέρχεται και η Αγωνιστική Συνεργασία, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ. Συνεργαζόμενη στο ψηφοδέλτιο υπό τον Σ. Αλεξανδρή είναι και η Εργατική Αλληλεγγύη.
Οι εκλογές σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα και τα αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω καθυστέρηση. αφού χτες ουσιαστικά η ημέρα κύλησε με τα διαδικαστικά.
Πάντως από αυτό το συνέδριο έλειπε η εκπροσώπηση της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News