Dei Energy News

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο Χρ. Ζώης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Τα γραφεία της ΔΕΗ επισκέφθηκε ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα
ΜΕΡΑ» Χρήστος Ζώης, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς. Ο κ. Ζώης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ της εταιρείας Α. Ζερβό, και σε δηλώσεις του τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
 «Η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας βασίζεται σε ένα, από όλες τις απόψεις, θολό και διάτρητο σχεδιασμό που εξυπηρετεί την προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, των φυσικών πόρων και της στρατηγικής σημασίας επιχείρησης και όχι το κοινωνικό σύνολο, την ίδια την επιχείρηση και τους εργαζόμενους της» είπε ο κ.Ζώης. Υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, «οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία καθώς οι ημερομηνίες υλοποίησής του είναι ανέφικτες και τα νομικά και οικονομικά δεδομένα του εγχειρήματος μπορούν από μόνα τους να το ανατρέψουν εκ των ενόντων» ενώ εκτίμησε ότι οι υποστηρικτές αυτού του εγχειρήματος οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πού και πότε εφαρμόστηκαν ανάλογες αποφάσεις στην ΕΕ. 
Σύμφωνα με τον κ.Ζώη από την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ούτε η χώρα μας κερδίζει νέες θέσεις εργασίας ούτε η εταιρεία πρόκειται να εκσυγχρονιστεί. «Αντίθετα, τα χρήματα της πώλησης θα διοχετευτούν στον ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους». Ο κ. Ζώης συνοδευόταν από τους βουλευτές του Κόμματος Γιάννη Κουράκο και Νίκο Σταυρογιάννη, τον γραμματέα της Π.Γ Μιχάλη Γιαννάκη, τον αναπληρωτή Γραμματέα Γιάννη Μανώλη και τον Γραμματέα Οργανώσεων και Κινημάτων Νίκο Δρίτσα. 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News