Dei Energy News

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν για την
αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντάς την "ξεπούλημα", τα μέλη του Σωματείου Ορυχείων-Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμιά πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου: 
"Η ΔΕΗ είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και δεν προσφέρεται για πώληση Το σχέδιο «αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης» της ΔΕΗ που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η τρικοματική κυβέρνηση οδηγεί στο ξεπούλημα - και την πλήρη ιδιωτικοποίηση - της ΔΕΗ αντί πινακίου φακής. Η κυβέρνηση με τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών, χωρίς να υπολογίζουν το δημόσιο συμφέρον, αγνοώντας τις επιπτώσεις για τους καταναλωτές, παραδίδει σε ιδιώτες αυτό που χτίστηκε στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων με τα χρήματα του Ελληνικού λαού.
 Μια τέτοια καταστροφική επιλογή οδηγεί στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση τον ενεργειακό γίγαντα της χώρας σε περίοδο οικονομικής κρίσης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιωτών και των τοκογλύφων δανειστών, σε βάρος του λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας. Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στο ξεπούλημα της ΔΕΗ η οποία έχει συμβάλλει ...
στον εξηλεκτρισμό και στην πρόοδο της χώρας, αναντικατάστατης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία, στα 63 χρόνια λειτουργίας της, ο Ελληνικός λαός έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ σε πάγια περιουσιακά στοιχεία. ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να σταματήσει την εγκληματική και καταστροφική απόφασή της να ξεπουλήσει και να διαλύσει τη ΔΕΗ. Δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έχει ανάγκη από ένα στρατηγικό πλάνο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης και όχι από διάσπαση, διάλυση και ξεπούλημα που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση. 
Αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη, Δημόσια, Ενιαία, Καθετοποιημένη, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Το συνδ. κίνημα και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα αντισταθούν με κάθε τρόπο υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας. 
Κυβέρνηση και Τρόικα θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους, που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας. Εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Κοινωνικοί Φορείς - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον Αγώνα Για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας και την ανατροπή του Μνημονίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News