Dei Energy News

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ 

 Συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ την Πέμπτη
16/5/2013, με θέματα: 
1.Αποκρατικοποίηση ΔΕΗ 
 2.Εξελίξεις- Διάφορα Θέματα ( Υ.Β.Α.Ε., υπογραφή ΣΣΕ, ενότητα συνδικαλιστικού κινήματος) Όσον αφορά το κύριο θέμα, σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, έχουμε να δηλώσουμε ότι πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες. 
Ιδιαίτερα για την περιοχή της Δ. Μακεδονίας, σημαίνει χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, αύξηση της ανεργίας, ερήμωση περιοχών, γενίκευση του δουλεμπορίου, απολύσεις. Η αναμενόμενη εξέλιξη, τους μόνους τους οποίους συμφέρει, είναι το μεγάλο κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα κερδίζουν ως καταναλωτές, που κέρδιζαν μέχρι και σήμερα, αλλά πλέον και ως παραγωγοί. Παραδίνονται τα πάντα! Λιγνίτες, μονάδες, υδροηλεκτρικά! 
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ! 
Πρόκειται για εξέλιξη ενταγμένη στους νόμους και τις οδηγίες της ΕΕ και υλοποιεί απαρέγκλιτα η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. Μέσα στο ΔΣ εκφράστηκαν για μια ακόμα φορά οι δύο γραμμές που συγκρούονται στο συνδικαλιστικό κίνημα . Από τη μια μεριά όλοι αυτοί που προσκυνάν με ευλάβεια την ΕΕ και την απόφαση της. Από την άλλη οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού. Δεν μας εκπλήσσει η στάση εφησυχασμού και της αναμονής που καλλιεργούν. Γνωστός ο ρόλος τους! 
ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ-ΣΑΔ έχουν αποδεχτεί την απελευθέρωση και τον ανταγωνισμό, πρόσφατα έχουν ψήφιση την τριχοτόμηση της ΔΕΗ. Το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ είναι μια νομοτελειακή εξέλιξη όλων των προηγούμενων αποφάσεων και γι’ αυτό η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος κάνει λόγο για μια φορά ακόμη για «υγιή ανταγωνισμό» προσπαθώντας να θολώσει τα νερά. Η θέση της Α.Σ. για ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη ενταγμένη σε κρατικό φορέα ενέργειας απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ. 
Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους για μια φορά ακόμη. Είναι έτοιμη να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων μέσα από τη ΣΣΕ που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης.
 Όσον αφορά την αλλαγή θεμελίωσης των Υ.Β.Α.Ε. και κατάργηση των 27/27 και καθιέρωση των 35/35, του θυμίζουμε τι έλεγαν όταν έληξε η 15ήμερη απεργία μας το 2008. Διατυμπάνιζαν ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ εξαιρέθηκαν, ότι δεν έχουμε καμία επίπτωση στα όρια ηλικίας (ΔΑΚΕ 2008). 
Η θέση μας είναι, κανένας εργαζόμενος που είναι στα Υ.Β.Α.Ε. δεν πρέπει να υπολογίζεται με βάση τα 35/35. Καμία εξαίρεση πριν και μετά το 1983. Αυτό θα σημαίνει αύξηση των ορίων αλλά και μείωση της σύνταξης για πολύ μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων. Όσον αφορά την οργανωτική ενότητα που φέρνουν στην επιφάνεια, δηλώνουμε ότι η εργατική τάξη χρειάζεται πραγματική ενότητα όλων των εργαζομένων, άσχετα με ποια εργασιακή σχέση έχει ο κάθε εργαζόμενος , με ένα περιφερειακό συνδικάτο που θα εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και όλου του λαού. 
Συνάδελφοι-σες 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμάζονται για σκληρό αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. 
Με κοινό μέτωπο με όλους όσους δεν έχουν συμφέρον από το ξεπούλημα της ΔΕΗ. ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News