Dei Energy News

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


91 χρόνια μετά, οι μνήμες ξαναπαίρνουν σάρκα και οστά. 
Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ένα έγκλημα που αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου, που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923. Ένα έγκλημα που στοίχισε τη ζωή περίπου σε 353.000 ανθρώπους.
 Οι φρικτές εικόνες ξαναζωντανεύουν και μαζί τους το αίσθημα, η ανάγκη για να αποδοθεί τιμή στις χιλιάδες των Ελλήνων του Πόντου που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας. 94 χρόνια μετά και η ανάγκη για να προβληθεί ακόμα περισσότερο και να ενισχυθεί το αίτημα των απανταχού Ποντίων για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.
Σήμερα, εμπράκτως, καλούμαστε να αποδείξουμε για μια ακόμα φορά το σεβασμό μας στη θυσία του ποντιακού ελληνισμού, ενδυναμώνοντας τη διεκδίκηση του αιτήματος της διεθνούς αναγνώρισης της ποντιακής γενοκτονίας από το τουρκικό κράτος και τη διεθνή κοινότητα.
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας.   

«…Οι περισσότεροι απ' αυτούς πέθαιναν κατά την πορεία από τα βασανιστήρια. Το τέρμα του ταξιδιού δεν σήμαινε και τέρμα των δεινών τους, γιατί οι βάρβαροι κάτοικοι των χωριών, τους παρελάμβαναν για να τους καταφέρουν το τελειωτικό πλήγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News