Dei Energy News

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Δικαιώθηκαν οι προβλέψεις, οι εκτιμήσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΔΕΗ για το ποιον ωφελεί και ποιον ζημιώνει η ιδιωτικοποίηση

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ηλ. Ενέργειας και της ΔΕΗ. Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στις αποφάσεις της Ε.Ε για πλήρη απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση της Ηλ. Ενέργειας και στην υλοποίηση του Ν 4001/2011. 
 Μέχρι τέλος του 2013 την πλήρη απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ, την πώληση του 49% και το 2 τρίμηνο του 2014 η συμμετοχή του δημοσίου θα περιοριστεί σε ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας. Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την δημιουργία νέας εταιρίας (Μικρή ΔΕΗ) στην οποία θα δοθεί το 30% της σημερινής παραγωγικής δυνατότητας της ΔΕΗ. Δηλαδή εργοστάσια, παραγωγής, (Λιγνιτικά, Υδροηλεκτρικά , Φ-Α) και κομμάτι της εμπορίας. Στην νέα εταιρία θα μεταφερθεί ο αντίστοιχος αριθμός εργαζόμενων. 
Μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να έχει παραχωρηθεί σε στρατηγικό επενδυτή το 17% της ΔΕΗ που ήδη έχει παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι σχεδιασμοί αυτοί εξυπηρετούν την κερδοφορία των μονοπωλίων στο χώρο της ενέργειας παίρνοντας υπόψη τους ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται. 
 Τα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν και θα πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά το ρεύμα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. 
Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα δεχτούν νέα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα σαν αναγκαίο όρο της αύξησης της κερδοφορίας. Σήμερα αναδεικνύονται ολόπλευρα οι ευθύνες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στην ΓΕΝΟΠ και των «απογόνων» τους, όπως και αν ονομάζονται, που έβαλαν πλάτη να περάσει αυτή η πολιτική, δημιούργησαν αυταπάτες, οδήγησαν στην απαξίωση το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ. 
Δικαιώθηκαν οι προβλέψεις, οι εκτιμήσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΔΕΗ για το ποιον ωφελεί και ποιον ζημιώνει η ιδιωτικοποίηση. Σήμερα απαιτείται: Γραμμή ρήξης με την πολιτική της απελευθέρωσης, με την στρατηγική της Ε.Ε, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. 
Η πάλη ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση για να διασφαλιστούν όσα δικαιώματα μπορούν να διασφαλιστούν δένεται αναπόσπαστα με την πάλη ώστε η ΠΑΡΑΓΩΓΗ, η ΜΕΤΑΦΟΡΑ και η ΔΙΑΝΟΜΗ της ΗΛ. Ενέργειας να αποτελέσει λαϊκή περιουσία. Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση οι αγώνες σήμερα μπορούν να έχουν αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News