Dei Energy News

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΔΕΗ: Στα 160 εκατ. ευρώ οι οφειλές της ΛΑΡΚΟ

Στα 160 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται, σύμφωνα με πηγές της
ΔΕΗ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το χρέος της ΛΑΡΚΟ προς την επιχείρηση, ποσό το οποίο, ωστόσο αμφισβητείται από την άλλη πλευρά.
Η ΔΕΗ έχει απειλήσει τη ΛΑΡΚΟ με διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία δεν υλοποιείται ύστερα από δικαστικές αποφάσεις που απαγορεύουν τόσο το κατέβασμα του διακόπτη όσο και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία από πλευράς ΔΕΗ, στο τέλος του 2012 τα χρέη της ΛΑΡΚΟ ήταν 139,2 εκατ. ευρώ. Το ύψος του χρέους αμφισβητείται από τη ΛΑΡΚΟ η οποία έχει προσφύγει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) κάνοντας λόγο για υπέρογκες και αυθαίρετες χρεώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας.
Από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΡΑΕ έχει ορίσει προσωρινή τιμή προμήθειας ρεύματος στη ΛΑΡΚΟ ίση με 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα (τιμή η οποία κατά τη ΔΕΗ είναι κάτω του κόστους) ενώ κάλεσε τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για την τιμολόγηση της ενέργειας μετά από διαπραγματεύσεις.
Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενώ η ΔΕΗ είναι και μέτοχος της ΛΑΡΚΟ με ποσοστό 11,5% που αποκτήθηκε έναντι παλαιότερων χρεών της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News