Dei Energy News

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:"Οι ευθύνες του ΠΑΜΕ είναι μεγάλες για την επιλεκτική στήριξη στην σημερινή ηγεσία της ΓΕΝΟΠ"

Συνάδελφοι –Συναδέλφισσες

Έκπληξη και προβληματισμό προκάλεσε η ανακοίνωση

του ΠΑΜΕ (βραχίονας του ΚΚΕ), με την μετωπική επίθεση ενάντια στην ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σχετικά με την συμπεριφορά μας στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ 29-5-2013 και την αποχώρησή μας από την συνεδρίαση.

Η αποχώρησή μας αποτελεί μία συνειδητή επιλογή, γιατί δεν θέλαμε να γίνουμε συμμέτοχοι σε μία διαδικασία όπου την χαρακτήριζε η έλλειψη σοβαρότητας και σεβασμού απέναντι στο θεσμό λειτουργίας του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ, αφού ο τρόπος λειτουργίας της χαρακτηρίζεται από μία καθεστωτική αντίληψη που στηρίζει και το ΠΑΜΕ. Οι ευθύνες του ΠΑΜΕ είναι μεγάλες για την εικόνα που εμφανίζει σήμερα η  ΓΕΝΟΠ και την επιλεκτική στήριξη στην σημερινή ηγεσία της.   

Υπενθυμίζουμε ότι το ψηφοδέλτιο μας μετά την αυτονόμηση που προκλήθηκε στο τελευταίο εκλογικό συνέδριο συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ  έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πλειοψηφία που συνέχισε την συνεδρίαση με την συμμετοχή του ΠΑΜΕ να ανακοινώσει στους εργαζόμενους τι αποφάσεις πάρθηκαν – με ουσία και περιεχόμενο – και πως οργανώθηκε η αντίσταση στην απόφασή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Ομίλου ΔΕΗ με προπομπό και ξερίζωμα της Εμπορίας και την παράδοσή της στον Όμιλο Κοπελούζου ή σε οποιονδήποτε άλλον. Γιατί δεν έγινε διάλογος και συζήτηση; Ποιοι το απέφυγαν συνειδητά;

Η ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ δεν δέχεται συνδικαλιστικά μαθήματα και τον τρόπο αντίδρασης και αντίστασης τον έδειξε και τον κατέθεσε ως δείγμα γραφής με την παρουσία της – μαζί με άλλα συνδικαλιστικά στελέχη – στην συνεδρίαση του Δ.Σ./ΔΕΗ 30.5.2013 όταν κάποιοι ΑΛΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ και με την σιωπή τους δίνοντας άμεσα ή έμμεσα στήριξη και βοήθεια στον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο για τις επιλογές του.

Το γεγονός ότι η παράταξη του ΠΑΜΕ αισθάνθηκε την ανάγκη ή με κάποιους το συμφώνησε, να ασχοληθεί με την ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, μας δίνει δύναμη γιατί είναι θετικό ο παραταξιακός «αντίπαλος» να αναγνωρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΠΑΣΚΕ με τον σοβαρό και υπεύθυνο λόγο που την διακρίνει.
Τέλος, θυμίζουμε στους μόνιμους και σταθερούς προπαγανδιστές ότι η ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, δεν είχε και δεν έχει ιδιοκτήτες, ούτε φυσικά πρόσωπα, ούτε κόμματα. Δεν είναι ούτε βραχίωνας, ούτε προέκταση κανενός κομματικού και κυβερνητικού σχηματισμού.
Καθοδηγείται και απολογείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι Συνδικαλιστές των παρατάξεων.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ΑΝΑΓΚΑΙΑ για να αντιμετωπίσουμε την βαρβαρότητα και την συνέχιση της άγριας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης.

Η ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ έχει καθήκον και υποχρέωση να κινηθεί και κινείται σε αυτή την αναγκαία κατεύθυνση.
Με την δική σας συμμετοχή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.



Γραμματεία ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News