Dei Energy News

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΣΑΔ/ΔΕΗ:ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΕ/2013
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΦΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ :
·         ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ
·         ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ
·         ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ

Συνάδελφοι,
Οι δυνάμεις του μνημονίου, η εγχώρια και ξένη ολιγαρχία του πλούτου, μετά από τρία χρόνια συστηματικής επίθεσης με όλα τα μέσα ενάντια στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, ενάντια σε κάθε φωνή αντίστασης στα σχέδιά τους, μεθοδεύουν την τελική έφοδο για να το αλώσουν από τα μέσα.
Οι προκείμενες  στη Ν.Δ. και στο σημερινό ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ απεργάζονται την αλλοίωση των συσχετισμών δύναμης στη ΔΕΗ με στόχο την επικράτηση των δικών τους συνδικαλιστών, που θα είναι πλήρως υποταγμένοι στη μνημονιακή πολιτική, για να ακυρώσουν κάθε ουσιαστική αντίσταση στα σχέδια ξεπουλήματος της ΔΕΗ και το πλήρες ξεθεμελίωμα των δικαιωμάτων μας.
ü  Δεν είναι τυχαία, κάθε άλλο, η επικοινωνιακή καταιγίδα από τα κανάλια και τους πολιτικούς του μνημονίου, ενάντια σε κάθε φωνή αντίστασης, σε κάθε αγώνα της ΓΕΝΟΠ και της ΕΤΕ για να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα στα μάτια του λαού. Μέχρι και η κα Μέρκελ έκανε θέμα τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο εκφράζοντας την ανησυχία της για τους αγώνες των εργαζομένων.
ü  Δεν είναι τυχαία, κάθε άλλο, η παρέμβαση Ρακιντζή και οι ποινικές διώξεις ενάντια στα στελέχη της ΓΕΝΟΠ, πού, κατά σύμπτωση, είναι αυτά, που ανεξάρτητα από τα όποια λάθη τους, είναι αυτά που αντιστάθηκαν στις πολιτικές των Μνημονίων και οργάνωσαν, τους αγώνες του προσωπικού αυτά τα χρόνια.
Σήμερα, μέσα από τις εκλογές της ΕΤΕ, εκμεταλλευόμενοι και τις διασπάσεις και συγχίσεις που υπάρχουν σε μία μερίδα συνδικαλιστικών δυνάμεων, που κατά τα άλλα στέκονται ενάντια στα μνημονιακά σχέδια, και την αυτιστική πολιτική του ΠΑΜΕ, μεθοδεύουν την αλλοίωση των συσχετισμών για να αποστερήσουν τη ΓΕΝΟΠ από το ισχυρότερο στήριγμά της, την ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Η ΣΑΔ, συνεπής στη γραμμή και στις αρχές της, όπως έχει πρωτοστατήσει μέχρι σήμερα στην οικοδόμηση της ενότητας και συσπείρωσης στη ΓΕΝΟΠ, στην ΕΤΕ και σε όλα τα συνδικάτα, αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη των αγώνων, αποφάσισε τη συνεργασία με τους συναδέλφους αγωνιστές που μέχρι πρόσφατα ακολουθούσαν την ΠΑΣΚΕ και άλλες παρατάξεις, αλλά που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και τα συμφέροντα που λυμαίνονται και επιδιώκουν να αλώσουν τη ΔΕΗ.
Έχουμε πλήρη επίγνωση για τα λάθη που έχουν γίνει, τις υπερβολές στη συνδικαλιστική ρητορική, τις παραλείψεις σε ότι αφορά στην πάλη για τα άμεσα, ζωτικά προβλήματα των εργαζομένων, με πρώτο και κύριο το ασφαλιστικό μας, που βρίσκεται στο χείλος τους γκρεμού.
Πιστεύουμε ωστόσο ότι μαζί μ΄αυτούς τους συναδέλφους αγωνιστές, όπως και με κάθε συνάδελφο που είναι διατεθειμένος να ορθώσει το ανάστημά του μπορούμε να δημιουργήσουμε την αναγκαία κρίσιμη μάζα, που θα καθοδηγήσει την ΕΤΕ/ΔΕΗ, τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τους άλλους συλλόγους, ώστε να αγωνιστούν με συνέπεια για τα προβλήματα των εργαζομένων και για την περιφρούρηση της ΔΕΗ, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και τα συμφέροντα.
Μέσα από αυτή την πάλη για τα προβλήματα θα γίνει και η αναγέννηση των συνδικάτων μας. Με τη φυγή προς τα μπρος θα ανακτήσει η ΕΤΕ, η ΓΕΝΟΠ, όλοι οι σύλλογοι, το κύρος και την αξιοπιστία τους. Αυτά είναι τα μαρμαρένια αλώνια για τους ταξικούς συνδικαλιστές.
Ο δρόμος της λάσπης που έχουν επιλέξει ορισμένοι, για άγρα ψήφων, όχι μόνο δε συμβάλλει στην αναγκαία αυτοκάθαρση του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά ταυτίζεται με τους πολέμιούς του και, αποπροσανατολίζοντας και διασπώντας τους εργαζόμενους,  εξυπηρετεί τα σκοτεινά σχέδιά τους.
Συνάδελφοι,
Οι αρχαιρεσίες στην ΕΤΕ/ΔΕΗ στις 13 του Ιούνη είναι μία τεράστια αλλά και ύστατη ευκαιρία για να αποκρούσουμε με την ψήφο μας στο Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο τα σχέδια της Κυβέρνησης και της ολιγαρχίας του πλούτου που θέλει τη διάλυση της ΔΕΗ.
Επ΄ουδενί λόγω δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω.
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ

ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ (ΕΑΜΕ/ΔΕΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News