Dei Energy News

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ


Έχοντας δυστυχώς αποσπάσει πολλές αρνητικές πρωτιές και έχοντας εφαρμόσει πολλά «ανορθόδοξα» σχέδια, σε τούτη τη χώρα οι Κυβερνώντες ετοιμάζονται για μία ακόμα «πρωτοτυπία». Ετοιμάζονται τα μεσάνυχτα να βάλουν λουκέτο στη Δημόσια Τηλεόραση  ελέω … «αναδιάρθρωσης». Έτσι θέλουν να αποκαλούν τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Αναγνωρίζοντας πολλά κοινά σημεία μεταξύ κολοσσών όπως ΕΡΤ και ΔΕΗ, κοινά σημεία που αφορούν στις μεθοδεύσεις των Κυβερνώντων, της Τρόικας και των μνημονιακών επιταγών και αναγνωρίζοντας πολλά κοινά σημεία μεταξύ της ψυχής των δύο αυτών κολοσσών που δεν είναι άλλη από τους εργαζομένους τους, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δε μπορεί παρά να εκφράσει την αλληλεγγύη και υποστήριξή του προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ προσυπογράφοντας τις θέσεις τους που κάνουν λόγο για μία ΕΡΤ : «που πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις. Που πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του. Που πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία. Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών. Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ  δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι»
Λουκέτο στην ΕΡΤ πολύ απλά σημαίνει φίμωση της ενημέρωσης μέσω της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και μονοπωλιακή έκφραση/παρουσίαση των γεγονότων από τα ιδιωτικά κανάλια με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας τη μέχρι τώρα λειτουργία των κεντρικών και περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όσους επιδιώκουν τη διάλυσή της και συντάσσεται με όλους εκείνους που δηλώνουν έτοιμοι να αγωνιστούν για την  εξυγίανση και αναβάθμισή της.



Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News