Dei Energy News

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η εκλογική ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ενότητας ΕΤΕ/ΔΕΗ

           για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
Η μέχρι τώρα ιδιωτικοποίηση έφερε :
ü  Την  αύξηση της τιμής του ρεύματος κατά 100%( το προ φόρων κόστος της kwh το 2001 ήταν 5
λεπτά και σήμερα έφτασε τα 10 !)
ü  Την απάτη εκατοντάδων εκ € από την energa  και την Hellas Power
ü  Την απάτη εκατοντάδων εκ € μέσο επιδότησης των ιδιωτών παραγωγών
ü  Το έλλειμμα εκατοντάδων εκ € στον ΛΑΓΗΕ λόγω των υψηλών τιμών στην ΑΠΕ παραγωγή η οποία έχει παραδοθεί στο σύνολό της σχεδόν σε ιδιώτες ( τα 3800 MW εγκατεστημένης ισχύος από το σύνολο των 3900 είναι ιδιωτικά).
 
 Ανακοίνωσαν ένα νέο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ  που περιλαμβάνει :
ü  Την πώληση του 70% του Δικτύου Μεταφοράς ( ΑΔΜΗΕ)
ü  Την δημιουργία μέσο απόσχισης μιας μικρής ΔΕΗ με τις καλύτερες μονάδες παραγωγής ( λιγνιτικές και υδροηλεκτρικά ), με αντίστοιχο μέρος της εμπορίας, τους εργαζόμενους σε αυτά και την πώλησή της.
ü  Την πώληση του 17% της εναπομείνασας ΔΕΗ που βρίσκεται στον ΤΑΙΠΕΔ
 Η διεκδίκηση της ηλεκτρικής ενέργειας ως κοινωνικού αγαθού προϋποθέτει την απόρριψη της ευρωενωσιακής πολιτικής των “απελευθερώσεων των αγορών” και ταυτίζεται με τον αποκλειστικά δημόσιο ηλεκτρενεργειακό τομέα. ΔΕΗ Δημόσια, Ενιαία και Καθετοποιημένη,  με Αποκλειστικότητα σε Παραγωγή - Μεταφορά – Διανομή και με εργατικό έλεγχο. ΔΕΗ που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και για την ανάπτυξη της χώρας. Μόνο μια τέτοια ΔΕΗ μπορεί να εξασφαλίσει φθηνό ρεύμα για το λαό, χιλιάδες νέες θέσεις σταθερής εργασίας, ικανοποιητικούς μισθούς και δικαιώματα.
Η υπεράσπιση της δημόσιας ΔΕΗ δεν σημαίνει και την αποδοχή του τρόπου που λειτουργούσε όπου διεφθαρμένες κυβερνήσεις, εργολάβοι, διοικήσεις και συνδικαλιστές από την ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ την λεηλατούσαν, αλλά συνδεδεμένη με την κοινωνία, με τους εργαζόμενους να έχουν καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία της και με δραστηριότητες που θα βρίσκονται σε αρμονία με το περιβάλλον.
 
 
Σας καλούμε να συναντηθούμε όλοι σε αυτήν τη μάχη
συλλογικά, με αλληλεγγύη και όραμα

για την ΕΤΕ/ΔΕΗ

Στις 12 και 13 Ιούνη τα μέλη της ΕΤΕ/ΔΕΗ καλούμαστε να αναδείξουμε τα νέα διοικητικά όργανα του ιστορικού μας συλλόγου. Είναι ακόμα και η στιγμή που κρίνουμε αυτούς που ήταν διοίκηση τα προηγούμενα 3 χρόνια.
Η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης  ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, (ΕΠΑΔ, ΕΝΩΤΙΚΟ)  και ΣΑΔ   πρέπει να καταψηφισθεί από όλα τα μέλη της ΕΤΕ γιατί :

ü  Υπηρέτησαν εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό ( ήταν υπέρ της κατάργησης της αυτασφάλισης, της ιδιωτικοποίησης του 49 % της ΔΕΗ και των θυγατρικοποιήσεων της Διανομής και της Μεταφοράς)

ü  Καταχράστηκαν και σπατάλησαν τα χρήματα του κύριου και του απεργιακού ταμείου ( εικονικές εκδόσεις περιοδικών και αφαίρεση δεκάδων χιλιάδων € από το ταμείο – αδιαφανής διαχείριση χορηγήσεων από ΔΕΗ ).

ü  Δεν τήρησαν την καταστατική λειτουργία ( ΔΣ, Γενικά Συμβούλια, Απολογισμοί κλπ)

 

Αρνούμαστε να χάσουν τα μέλη της ΕΤΕ τα χρήματά τους. Η Αγωνιστική Ενότητα θα διεκδικήσει με τον πλέον αξιόπιστο και με κάθε νόμιμο τρόπο τα ποσά που λείπουν.
 
Διεκδικούμε:

ü  Την αυτονομία από κόμματα και εργοδοσία. Ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας ( λογοδοσία, ανακλητότητα κλπ).

ü  ΔΕΗ ενιαία με αποκλειστικότητα στην ηλεκτρενέργεια και με δραστηριότητες που δεν θα μολύνουν το περιβάλλον. Απαγόρευση της ιδιωτικής δραστηριότητας
ü  ΟΧΙ στις αυξήσεις της kwhYπεράσπιση των ΣΣΕ, οικονομική αναβάθμιση και μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο).
ü  Επικαιροποίηση της ασφαλιστικής μας περιουσίας. Αναβάθμιση ασφαλιστικών παροχών. Δημόσια Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.
ü  Προσλήψεις εργατοτεχνικού Προσωπικού μέσο ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
ü  Συγκρότηση Συμβουλίων Εργαζομένων και εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την υγιεινή και την ασφάλεια  της εργασίας.
ü  Την επιστροφή των χρημάτων που λείπουν από το Ταμείο της ΕΤΕ από όσους ευθύνονται για την κακοδιαχείριση.
ü  Μόνο οικειοθελείς μετακινήσεις και όχι υποχρεωτικές. Ανατροπή του υφιστάμενου πειθαρχικού δικαίου και της ατομικής αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News