Dei Energy News

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Στον συνάδελφο Πρόεδρο της ΓΕΝ.Ο.Π. και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε


Ρέθυμνο 10/6/2013
Γράφει ο Μαυροτσουπάκης Μιχάλης

Αγαπητέ συνάδελφε Πρόεδρε:
Στην εφτάχρονη θητεία σου σαν πρόεδρος της ΓΕΝ.Ο.Π.
επισκέφθηκες για πρώτη φορά σήμερα το Ρέθυμνο, για να έχεις επαφή με τους εργαζομένους όπως αρέσκεσαι να λες, άραγε γιατί άργησες τόσο;
Η σημερινή σου επίσκεψη λοιπόν ξεκίνησε στις 14.30 μ.μ. γιατί όπως καταλάβαμε  καθυστέρησες και  στο Ηράκλειο, αναλύοντας τις συνιστώσες του ΠΑΣΟΚ από το 1978 μέχρι σήμερα !!!
Στο Ρέθυμνο λοιπόν συναγωνιστή πρόεδρε, ανέπτυξες εν τάχει τη δεινή θέση που βρίσκεται η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας και συνάμα και οι εργαζόμενοι της, αλλά δεν ξέχασες να μας προετοιμάσεις για το ότι πολύ σύντομα η επιχείρηση θα πληρώνει έναντι τους μισθούς γιατί θα καταρρεύσει!!
Άραγε τώρα που έγινες μέλος του Δ.Σ. το έμαθες;
Όπως και ότι οι μισθοδοσία μειώθηκε κατά 700 εκατομμύρια και το προσωπικό κατά 15.000 αλλά η επιχείρηση συνεχίζει να παραμένει ζημιογόνα παραδομένη στους εργολάβους και στους κερδοσκόπους που την λυμαίνονται !!!
Άραγε ποιός και γιατί έβαλε το χεράκι του σ’ αυτή την κατάντια;
Ποιοί έχουν την ευθύνη και γιατί δεν τιμωρούνται;
Μας ανέλυσες επίσης γιατί η ΕΠΑΔ είναι η παράταξη από την οποία κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι, μιας και όντας Τροτσκιστική οργάνωση που σαν σκοπό έχει να καπηλευτεί το συνδικαλιστικό κίνημα και στοχεύοντας παράλληλα την ανατροπή του πολιτιστικού συστήματος, άρα και την κατάληψη της εξουσίας.
Οι σύγκρουση μας είπες ήρθε με τους συντρόφους της ΕΠΑΔ γιατί δεν δέχτηκες να γίνεις βουλευτής στο εργατικό κόμμα όπως σου πρότειναν με sms !!!!
Γ’ αυτό τον λόγο σε απαρνήθηκαν και σε πολεμούν τα ιδρυτικά μέλη της ΕΠΑΔ μας είπες !!!
Θυμήθηκες ότι ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα ξαναψηφίσεις πάλι, γιατί είσαι αντιμνημονιακός και μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί ν’ αλλάξουν τα πράγματα και συνεργάζεσαι γι’ αυτό το λόγο με την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ρίζος!!!!!

Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ έτσι είναι;
Συνάδελφε-Σύντροφε –Συναγωνιστή- Πρόεδρε της ΓΕΝ.Ο.Π. κανείς από μας δεν προέκυψε από παρθενογένεση , όλοι έχουμε την δικιά μας καταγωγή και ιστορία.
Στην προεδρεία της ομοσπονδίας δεν πήγες ουρανοκατέβατος!!! κάποιοι αγωνίστηκαν γι’ αυτό!!
Κάποιοι κάποτε πάλι  πίστεψαν ότι μπορεί ν΄ αλλάξουν τα πράγματα να ανατρέψουν λογικές και κατεστημένα που χρόνια τώρα κατατρώγουν τις σάρκες των εργαζομένων.
Άραγε αυτοί που έδωσαν την ψυχή τους για σένα που είναι σήμερα;
Ποιοί από αυτούς είναι μαζί σου;
Ρώτησες πως νιώθουν όλοι αυτοί που σήμερα βλέπουν την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και αισθάνονται την προδοσία και το ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας;
Σύντροφε πρόεδρε εμείς δεν φτιάξαμε την ΕΠΑΔ για να επιβάλουμε καμιά θεωρία , αλλά γιατί θέλουμε μια παράταξη δημοκρατική –προοδευτική, που σαν σκοπό έχει να σπάσει τα δεσμά με το σάπιο παρελθόν, που δεν θα στηρίζεται στις συνδικαλιστικές αυθεντίες, αλλά στην συλλογικότητα , στην αλληλεγγύη, στην αμοιβαία κατανόηση , στην άμεση και ουσιαστική δημοκρατία.
Εμείς θα αγωνιστούμε για να πάψει ο εργαζόμενος να είναι το ανακυκλώσιμο υλικό που θα το επεξεργάζονται ανάλογα τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε πολιτικού, κομματικού και οικονομικού συστήματος!!!
Έχουμε αποφασίσει ν’ αγωνιστούμε και θα δώσουμε αγώνα με πάθος για την σωτηρία της ΔΕΗ , των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Ο χρεοκοπημένος συνδικαλισμός του παρελθόντος έχει τελειώσει!!
Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο!! έχουμε υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους , στα παιδιά μας, στην κοινωνία να κάνουμε ρήξη με τις δυνάμεις και τις αντιλήψεις του παρελθόντος!!!
Να κάνουμε τη ρήξη με τον καθεστωτικό συνδικαλισμό που κυριαρχείται ,ελέγχεται και καθοδηγείται, από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας!!
Να κάνουμε την ρήξη με όσους ευθύνονται για το σημερινά αδιέξοδα της κοινωνίας όσων ευθύνονται για την κοινωνική και ιδεολογική ήτα των εργαζομένων και των δυνάμεων της εργασίας!!!
Εμείς λοιπόν  σύντροφε πρόεδρε ξεπεράσαμε τους κομματικούς εναγκαλισμούς και αγκυλώσεις, που στο παρελθόν  μας οδήγησαν, σε λάθη  και ήττες, που δυστυχώς πληρώνουμε ακριβά σήμερα σαν  εργαζόμενοι, και σαν  συνδικαλιστικό κίνημα.
Δίνουμε το χέρι σ’  όλους τους εργαζομένους και την  υπόσχεση ότι όλοι μαζί ενωμένοι σαν  μια γροθιά θα παλέψουμε για τα δίκαια των  εργαζομένων.
Αυτός και μόνο είναι ο στόχος μας και για αυτόν  αγωνιστούμε.
Εμείς ούτε καρέκλες , ούτε θέσεις , ούτε σε άλλου είδους συναλλαγές είμαστε μαθημένοι , μόνο στον  αγώνα και στη μάχη και εκεί θ’ αγωνιστούμε τίμια και χωρίς πισώπλατα μαχαιρώματα, άλλωστε αυτά είναι ειδικότητα άλλων!!!

Καλό και τίμιο αγώνα λοιπόν!!!!!
Μαυροτσουπάκης Μιχάλης

Ιδρυτικό μέλος της ΕΠΑΔ
Γραμματέας ΤΔΕ Ρεθύμνου ΕΤΕ ΔΕΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News