Dei Energy News

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Aπάντηση του ΠΑΜΕ Κοζάνης σε ανακοίνωση του σωματείου «Εργατική αλληλεγγύη»:

Με δυσκολία κάνουμε προσπάθεια να απαντήσουμε σε ένα
κείμενο που ξεκινάει σαν ανακοίνωση του σωματείου «Εργατική αλληλεγγύη» , συνεχίζει σαν κείμενο λενινιστικής οργάνωσης, μετά ως παράταξη και καταλήγει με αυριανισμο του χείριστου είδους. 
Το μόνο που είναι ξεκάθαρο είναι το μίσος απέναντι στο ΠΑΜΕ και τους κομμουνιστές που παλεύουν στις γραμμές του.
 Μιλάνε για ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ. Ρωτάμε.
 Ο κ.Φωτόπουλος ανήκει σε αυτές τις ηγεσίες που ξεπούλησαν τα δικαιώματα των εργαζόμενων η όχι? 
Ήταν η δεν ήταν στέλεχος της ΠΑΣΚΕ που είχε την πλειοψηφία σε αυτήν την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ? Δεν ήταν στέλεχος της ΓΕΝΟΠ όταν ξεπουλούσαν τη ΔΕΗ?
 Δεν μας προκαλεί όμως εντύπωση η προσπάθεια αναβάπτισης του ως αγωνιστή. Πατάει στην άποψη που έχουν και οι ίδιοι για την ΔΕΗ Α.Ε. Έχουν κοινή αντίληψη και αιτήματα αλλά και κοινή πρακτική στο κίνημα. Το αίτημα για 100% της ΔΕΗ στο Δημόσιο. 
Το αίτημα αυτό είναι παραπλανητικό μιας και σήμερα τα μονοπώλια κάνουν πάρτυ στο χώρο της Ενέργειας. Ακόμα και αν ΔΕΗ παραμείνει στο Δημόσιο 100%, θα παράγει μόνο ένα μικρό ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ το άλλο θα το παράγουν ιδιωτικά μονοπώλια. Το αίτημα αυτό ακούγεται ακόμα πιο αστείο σήμερα που η «κρατική» ΔΕΗ προσλαμβάνει εργαζόμενους στα οκτάμηνα με 586 μικτά.
 Στη φιέστα αναβάπτισης του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δήλωσε ότι θα ήταν θετικός στην ιδιωτικοποίηση αν η κυβέρνηση κρατούσε την τιμή του ρεύματος εκεί που είναι. Με 586 μικτά στα οκτάμηνα και τους μισθούς στον πάτο υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο μιας και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα τιμολόγια. 
Μήπως είναι ένα καλό παράδειγμα «αντιμνημονιακής» διαχείρισης? 
 Από ότι αναφέρουν δεν μας καλούν σε «αριστερή ενότητα» ενώ ταυτόχρονα κάνουν κριτική στο ΠΑΜΕ που δεν ανέλαβε το προεδρείο στο ΕΚΑ μαζί με άλλες ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις. Ποιες είναι αυτές? 
Τα αποτελέσματα του ΕΚΑ ήταν : ΠΑΜΕ 9 έδρες, οι δύο ΠΑΣΚΕ μαζί 8 έδρες, η ΔΑΚΕ –Νέα πορεία 4 έδρες, η Αγωνιστική Ενότητα 2 έδρες, η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) 5 έδρες. 
Με ποιες αγωνιστικές δυνάμεις θα έβγαινε το προεδρείο, αφού ΠΑΜΕ και Αγωνιστική Ενότητα μας κάνουν 11. 
Εννοείτε οι 5 της Αυτόνομης Παρέμβασης. Η κοροϊδία στο μεγαλείο της!!!!.
 Θέλουν τους εργάτες να παλεύουν για αιτήματα που εύκολα ενσωματώνονται στα πλαίσια της αστικής διαχείρισης, να ευνουχίσουν το κίνημα καλώντας το σε «αριστερή ενότητα», να προσαρμόσουν οι εργάτες τα αιτήματα τους στην ανάδειξη της νέας αστικής διαχείρισης της «αριστερής κυβέρνησης» που στόχο έχει να υπερασπιστεί την «υγιή» επιχειρηματικότητα , την ανταγωνιστικότητα. Είναι νόμιμη και υγιής η ΔΕΗ Α.Ε όταν εφαρμόζει την νόμιμή ΕΓΣΣΕ στα οκτάμηνα? 
 Το κοτσομπολίστικο ύφος, τους υπαινιγμούς για το ήθος των κομμουνιστών, το ΠΑΣΟΚικής έμπνευσης «η έρχεστε μαζί μας η στηρίζεται τη κυβέρνηση» τα αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων.

1 σχόλιο:

  1. Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!!Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!!
    Posted by kozan on July 8th, 2013 10:49 PM | Επικαιρότητα
    Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services

    seenΤο τελευταίο διάστημα η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στη ΔΕΗ Α.Ε ξεκινώντας πρώτα με τις μειώσεις μισθών του μόνιμου προσωπικού, πριν λίγο διάστημα.

    Τώρα ξεκίνησαν επίθεση στο μεροκάματο των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (εργολαβικούς, οκταμηνίτες). Εργολάβοι καλούν τους εργαζόμενους να εργαστούν με 22 ευρώ μεροκάματο, ενώ εκμεταλλεύονται στυγνά μετανάστες εργάτες για ένα κομμάτι ψωμί. Εδώ και μεγάλο διάστημα πολλοί εργαζόμενοι στις εργολαβίες δουλεύουν απλήρωτοι για μήνες.

    Τώρα έρχονται να εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα. Τους καλούν να εργαστούν με 586 ευρώ(511 κάτω των 25 ετών) το ποσό δηλαδή που προβλέπει η κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ, με αφορμή τη λήξη της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων των εργαζομένων στα οκτάμηνα. Αυτό θα σημάνει φτώχια και εξαθλίωση για τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους, που ήδη με τις περικοπές στο επίδομα ανεργίας, τους φόρους κτλ έχουν δει το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει δραματικά. Αν περάσει αυτό θα αποτελέσει αφορμή για μεγαλύτερη πίεση στα μεροκάματα όλων των εργαζομένων.

    ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΚΤΑΜΗΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

    Εργάτη, εργάτρια,

    Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Τα δικαιώματα μας κανένας δεν μας τα χάρισε, κατακτήθηκαν με αίμα. Έτσι θα κατακτήσουμε και το ψωμί των παιδιών μας. Με οργάνωση και αγώνα.

    Κάνουμε πέρα τους κυβερνητικούς – εργοδοτικούς συνδικαλιστές που ξετσίπωτα κάνουν πως ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα τη στιγμή που εδώ και χρόνια δεν τους δέχονται στα σωματεία τους. Αυτοί πού έβαλαν την υπογραφή τους παντού (μετοχοποίηση, ασφαλιστικό, διαχωρισμός σε ΑΔΜΗΕ , ΔΕΔΔΗΕ ) και σήμερα μιλάνε για το συμφέρον της επιχείρησης, την ανταγωνιστικότητα της, ζητώντας στην ουσία αυτό για το οποίο δήθεν παλεύουν. Ακόμα χαμηλότερα μεροκάματα. Με συμβιβασμένους στις γραμμές μας ο αγώνας δεν μπορεί να πάει μακριά. Κάνουμε πέρα τους «αντιμνημονιακούς» συνδικαλιστές που καλούν τους εργάτες ,να περιορίσουν τους αγώνες τους στην αλλαγή κυβέρνησης και να στηρίξουν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Το «νέο ΠΑΣΟΚ» θέλει και τη «νέα ΠΑΣΚΕ» του.

    ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ

    Παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Οργανωνόμαστε στο ταξικό Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης και χώρου δουλειάς. Δημιουργούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωρίο. Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους οκταμηνίτες και εργολαβικούς εργαζομένους. Προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

    Το ΣΕΕΕΝ σας καλεί την Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 7μ.μ σε σύσκεψη στα γραφεία του σωματείου στη Πτολεμαίδα (Οδός Βασ.Σοφίας 34) για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News