Dei Energy News

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Διοικητηρίου του Λ.Κ.Δ.Μ

...την Πέμπτη 05/09
seen
Σωματείο Εργατοτεχνιτών 
και Εργαζομένων στην Ενέργεια

Συνάδελφε στα οκτάμηνα,

Μην αποδέχεσαι τους μισθούς πείνας που θέλουν να μας επιβάλλουν. Δεν γίνεται να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας με αυτούς τους εξευτελιστικούς μισθούς. Ήδη ετοιμάζουν νέα μέτρα (ξεπάγωμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, νέο χαράτσι στα ακίνητα, νέες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αύξηση δαπανών για την υγεία  κ.α). Είναι ζήτημα επιβίωσης. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας τις οικογένειες μας , το σύνολο της εργατικής τάξης. Αν αποδεχτούμε στα ορυχεία και τους ΑΗΣ να εργαζόμαστε με 500 ευρώ η επίθεση θα ενταθεί στο σύνολο της εργατικής τάξης. Ήδη συζητάνε την μείωση των μισθών στους εργαζόμενους στο εμπόριο.
Συνάδελφε μόνιμε, εργολαβικέ,
Ο αγώνας των συναδέλφων στα οκτάμηνα είναι και δικό σου αγώνας. Αν περάσουν αυτοί οι μισθοί στους οκταμηνιτες έρχεται και η δική σου σειρά. Για τους μόνιμους έχει ξεκινήσει η συζήτηση για μεταθέσεις προσωπικού, μειώσεις μισθών κτλ. Στις εργολαβίες ήδη καλούν συναδέλφους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις  με εξευτελιστικά μεροκάματα.
Αυτές οι εξελίξεις είναι αποτέλεσμα τη απελευθέρωσης –ιδιωτικοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και στόχο έχουν την εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού για τα κέρδη των μονοπωλίων που θα επενδύσουν στον κλάδο.
Το ζήτημα αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Παράλληλα με της μειώσεις μισθών θα έχουμε αύξηση των τιμολογίων για τα δοκιμαζόμενα λαϊκά νοικοκυριά, αυξηση της ανεργίας, κλείσιμο μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων που πιέζονται από την πολιτκή στήριξης των μονοπωλίων.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
Η ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Μην επαναπαύεσαι από όσα σου λένε οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές (θα λυθεί το πρόβλημα κτλ). Αυτός είναι ο ρόλος τους, υπέγραψαν τα πάντα ενάντια στους εργαζόμενους,(ιδιωτικοποίηση, ασφαλιστικό, διαχωρισμός ΔΕΗ κ.α) ενώ καλλιεργούσαν την επανάπαυση και δεν δέχονται στα σωματεία που ελέγχουν τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Οργάνωσε τον αγώνα σου, οργανώσου στο κλαδικό Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια ανεξάρτητα από την εργασιακή σου σχέση (μόνιμος, οκταμηνίτης, εργολαβικός), ανεξάρτητα από την επιχείρηση που εργάζεσαι (ΔΕΗ Α.Ε, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ κ.α).Απάντησε όσους προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους, να στρέψουν άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίων σου.
Δώσε τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου σε
2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 07:00π.μ μέχρι τις 09:00π.μ  και 08:00π.μ μέχρι τις10:00π.μ  και προχωράμε σε
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Διοικητηρίου του Λ.Κ.Δ.Μ (Βιομηχανικό)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News