Dei Energy News

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τέλος οι τριετίες – Μέχρι και 180 ευρώ θα χάσουν οι εργαζόμενοι αν περάσει της τρόικας

Τραβάνε το σχοινί όσο δεν παίρνει οι δανειστές. Πλέον η τρόικα
ζητάει να παγώσουν οι τριετίες ακόμη μια 10ετία και να παραμείνουν οι μισθοί ως έχουν χωρίς την παραμικρή αύξηση

Οι απαιτήσεις της τρόικας έφεραν και πάλι στο τραπέζι τις τριετίες. Αφορμή και πάλι η ανεργία. Για να καταπολεμηθεί, λένε, η ανεργία δεν θα πρέπει για την επόμενη δεκαετία και τουλάχιστον ως το 2012 να υπάρξουν αυξήσεις μισθών μέσω των τριετιών.
Αυτό με απλά λόγια μεταφράζεται ότι σε επίπεδο βασικού μισθού θα χάνουν το μήνα από 60 ως και 180 ευρώ.
Παράλληλα ζητούν να αλλάξει ακόμη και το καθεστώς των απεργιών όπου στο πλαίσιο σύγκλησης της χώρας με τη νομοθεσία της υπόλοιπης Ευρώπης ζητούν η απόφαση για απεργία να λαμβάνεται από το 50% των εργαζόμενων, ενώ ο ιδιοκτήτης να έχει το δικαίωμα να κλείνει για κάποιες μέρες την εταιρεία ως αντίδραση στην απεργία (λοκ άουτ).

Πάντα παραμένουν προαπαιτούμενο οι ομαδικές απολύσεις ,θέμα στο οποίο δεν έχει επέλθει συμφωνία καθώς η Τρόικα απαιτεί να καταργηθεί με νομοθετική ρύθμιση το βέτο του υπουργού στο αίτημα για ομαδικές απολύσεις . Το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει το αίτημα για ομαδικές απολύσεις να συζητείται στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και η τελική υπογραφή να μπαίνει από το γενικό γραμματέα (χωρίς αλλαγή στο ποσοστό).

Πάντως δεν αποκλείεται ως συμβιβαστική λύση να γίνει δεκτή η πρόταση για εφαρμογή του μέτρου για ένα διάστημα ώστε να δουν πώς λειτουργεί στην πράξη . Αν διαπιστώσουν δυσλειτουργία θα επανέλθει η απαίτηση για νομοθετική ρύθμιση.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=274686&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News