Dei Energy News

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Π.ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗΣ:ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ



Είναι υπερβολικός ο καταιγισμός δηλώσεων από σειρά στελεχών της κυβέρνησης κατά των συνδικαλιστών της ΔΕΗ.
Δείχνει ιδιαίτερη επιθετικότητα σε έναν κλάδο εργαζομένων ο οποίος ήταν αναμενόμενο να αντιδράσει δυναμικά, στην αρνητικότερη εξέλιξη της ιστορίας της ΔΕΗ. Την πώληση της.
Μη αναμενόμενη έως πριν δύο τρία χρόνια και για πολλούς ακόμη και σήμερα ακατόρθωτη.
Τι περίμεναν αυτά τα στελέχη της κυβέρνησης να..
κάνουν οι εργαζόμενοι;
Να δεχθούν ευχάριστα από την μία ημέρα στην άλλη ότι θα πωληθεί η εταιρεία τους που τόσα χρόνια υπηρέτησαν; Να μην απεργήσουν; Να μην αγωνισθούν;
Τόσα χρόνια που ο τουρισμός κατέρρεε έφταιγε καμία διακοπή από απεργίες;
Δεν έγινε ποτέ BLACK-OUT στην Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ περισσότερο υπεύθυνοι από κάθε πολιτικάντη της καθημερινότητας και νοιάζονται για το κοινωνικό σύνολο. Οι συνδικαλιστές τους δεν είναι διεφθαρμένοι. Λίγοι είναι όπως σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και όχι το σύνολο.
      Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ΔΕΗ δεν είναι μονοπώλιο και ότι υπάρχει αρκετό πλεόνασμα ιδιωτικών παραγωγών οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν πανάκριβα όπως πάντα το σύστημα.
Ότι οι ιδιώτες κατά την διάρκεια της απεργίας θα ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΣΟΥΝ σε βάρος του ελληνικού λαού υπερακοντίζοντας τις τιμές των MW στα 150€ όπως έκαναν πάντα και η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ Ανεξάρτητη Αρχή!! (Ρ.Α.Ε.) για μία ακόμη φορά ΔΕΝ θα φροντίσει να ΡΥΘΜΙΣΕΙ το τιμολόγιο σε σταθερή τιμή ΙΣΗ με εκείνη του Μ.Ο. του προηγούμενου μήνα ή του ανάλογου με το 2013. ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ και όχι το αν κατεβάσουν οι συνδικαλιστές τους διακόπτες!! Ποιους διακόπτες; Πότε οι συνδικαλιστές κατέβασαν διακόπτες; Μία μυθοπλασία είναι αυτό όταν και οι πιο αδαείς γνωρίζουν ότι οι μονάδες δεν παράγουν γιατί οι απεργοί δεν δουλεύουν. Τόσο απλά. Κανείς δεν κατεβάζει διακόπτες.
Αν δεν το γνωρίζουν ας ενημερωθούν οι έχοντες την ευθύνη της ενημέρωσης.
Εκτός και εάν ΑΥΤΟ θέλουν να αποκρύψουν. Δεν μπορώ να το πιστέψω.
Στο τέλος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟΝ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ εκφράζοντας το ΣΥΝΟΛΟ της κυβέρνησης και όχι ως σχολιαστές τις προσωπικές τους απόψεις.
Πρέπει να ξέρουν επίσης οι κ.κ. υπουργοί ότι η δουλειά τους είναι να διοικούν και όχι να περιφέρονται στα κανάλια δείχνοντας την αγωνία τους να επανεκλεγούν βουλευτές καθυβρίζοντας τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Αλήθεια πότε βρίσκουν τον χρόνο.
Και εάν θέλουν να μιλούν για προαπαιτούμενα ας μιλήσουμε πραγματικά φιλελεύθερα. Για ποιο λόγο έγινε η ΔΕΗ πριν 3 χρόνια προαπαιτούμενο; Μήπως ως ισοδύναμο για να αποσυρθούν άλλα προαπαιτούμενα όπως π.χ. της απόλυσης όλων των παράνομων προσληφθέντων εκτός ΑΣΕΠ ρουσφετιών τους που δεν τόλμησαν να αγγίξουν για να μην χάσουν τους ψήφους; Όπως των κλειστών επαγγελμάτων και των εισφορών υπέρ τρίτων.
     Ας έρθουμε και στο πολιτικό αποτέλεσμα. Ποιος είναι ο στόχος αυτών των επιθετικών δηλώσεων των «άσχετων» και ως προς την γνώση του αντικειμένου και ως προς τον θεσμικό τους ρόλο υπουργών.
Να φοβίζουν τον λαό και να θέσουν την κοινή γνώμη ενάντια στους εργαζόμενους.
Τι πετυχαίνουν έως τώρα;
Να τους στέλνουν όλους στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι. Μόνο αυτό!!
Οι ίδιοι επενδύουν ΜΟΝΟΝ στο σκληρό υπέρ συντηρητικό κομμάτι της κεντροδεξιάς παραγνωρίζοντας ότι και στην δεξιά υπάρχουν εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.
Γι’ αυτό ανεβαίνει ο Τσίπρας στην Φλώρινα. Ουδόλως νοιάζεται για την τύχη της ΔΕΗ.
Ψήφους μαζεύει και αυτός και καλά κάνει. Αύριο βλέπουμε. Μια χαρά βολεύει η πώληση αυτή της ΔΕΗ. Και οι υπουργοί και ο Τσίπρας κάνουν την δουλειά τους!!
Το μάρμαρο θα το πληρώσει ο καταναλωτής λαός και οι εργαζόμενοι.
        Θα ψηφισθεί η μικρή ΔΕΗ θα αυξηθεί η τιμή του ηλεκτρικού και θα διευθύνει η ΡΑΕ το ΚΑΡΤΕΛ των δύο ιδιωτών παραγωγών της ενέργειας.
Γιατί άμεσα και το 70% θα ιδιωτικοποιηθεί. Το 66% του ΕΙΝΑΙ ήδη στον ιδιώτη μέτοχο. Αυτό δεν είναι ανταγωνισμός.
Ας καταλάβουν όλοι λοιπόν έστω και τώρα πως θεσμικά αρχίζει ο διάλογος. Ας δούμε όλοι μαζί πως πραγματικά μπορούν να επενδυθούν τα όποια ιδιωτικά κεφάλαια στην ενέργεια.
Γιατί χρειάζονται.
Με την ΔΕΗ και σε κοινά σχήματα ίσως θα μπορούσε να δοθεί η λύση της συμμετοχής των ιδιωτών η οποία θα διασφάλιζε νέα κεφάλαια για τις αναγκαίες επενδύσεις αλλά και τον ουσιαστικό έλεγχο του δημοσίου στον εθνικό πλούτο του λιγνίτη, των νερών και των εκτάσεων που τώρα θα παραχωρηθούν μόνον σε ιδιώτες.
Θα διασφάλιζε τον έλεγχο των τιμών σε ένα απαραίτητο κοινωνικό αγαθό ιδιαίτερα τώρα στην εποχή που η Ελλάδας υποφέρει.
Όπως επίσης χρειάζεται σύνεση ώστε οι θεσμικοί συνομιλητές να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ και όχι να αλληλοβρίζονται εξυπηρετώντας ΜΟΝΟΝ τα κόμματά τους.
Υπάρχουν υπεύθυνοι να συζητήσουν.
Αρμόδιοι Υπουργοί, ενημερωμένοι βουλευτές, σοβαροί αυτοδιοικητικοί και υπεύθυνοι συνδικαλιστές.
Α ναι!! Και καλοί δημοσιογράφοι.



                                ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
                                          Μέλος Δ.Σ ΔΕΗ
                                           Εκπρόσωπος Εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News