Dei Energy News

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Με κατασταλτικά μέτρα θα απαντήσει η κυβέρνηση, αν η ΓΕΝΟΠ καταλάβει μονάδες

Με κατασταλτικά μέτρα θα «απαντήσει» η κυβέρνηση στις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν από αύριο, Τετάρτη, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης του ν/σχ για τη «μικρή ΔΕΗ» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
«Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να παρακολουθούμε άπραγοι τις εξελίξεις, δηλαδή να σβήνουν οι συνδικαλιστές μονάδες της ΔΕΗ», ανέφερε χθες κυβερνητικό..
στέλεχος ενόψει των απειλών της ΓΕΝΟΠ για μετωπική σύγκρουση και διακοπές στην ομαλή τροφοδοσία της χώρας. Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες, είναι σαφές ότι τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση προετοιμάζεται να λάβει κατασταλτικά μέτρα για να αποτρέψει πιθανά προβλήματα ηλεκτροδότησης, εφόσον γίνουν μαζικές καταλήψεις μονάδων και ορυχείων στη Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο.
Έπειτα από τη συγκέντρωση την περασμένη εβδομάδα στην Πτολεμαΐδα κατά της πώλησης της Μικρής ΔΕΗ, χθες υπήρξε μία ακόμη, αυτή τη φορά στην Έδεσσα, ενώ για το πρωί της Πέμπτης η ΓΕΝΟΠ έχει προαναγγείλει παναττικό συλλαλητήριο μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΗ επί της οδού Χαλκοκονδύλη.
Στο μεταξύ αλλαγές επί αλλαγών γίνονται τα τελευταία 24ωρα από πλευράς υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών αλλά και συνδικαλιστών, ενώ συνεχώς προκύπτουν νέα ζητήματα. Τέτοιο για παράδειγμα είναι το ζήτημα της αποτίμησης των χιλιάδων στρεμμάτων που έχει απαλλοτριώσει η ΔΕΗ από το 2001 και μετά (σσ: τότε εισήλθε στο χρηματιστήριο) και τα οποία θα περιέλθουν μαζί με μονάδες και ορυχεία στον αγοραστή της «μικρής ΔΕΗ».
Αλλο θέμα αφορά το αν ο αγοραστής της νέας εταιρείας θα συνεχίσει να αποδίδει στις τοπικές κοινωνίας της Φλώρινας και της Αρκαδίας το λεγόμενο "αναπτυξιακό τέλος" που καταβάλλει σήμερα η ΔΕΗ (30 εκατ. ευρώ το χρόνο) ως ανταπόδοση για τη λειτουργία των εκεί μονάδων και ορυχείων της.
Ένα τρίτο ερώτημα είναι κατά πόσο η ΔΕΗ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως "προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου" για όσους καταναλωτές αδυνατούν να βρουν πάροχο ή μέρος του ρόλου αυτού θα αναλάβει και ο αγοραστής της νέας εταιρείας.

 http://www.energypress.gr/news/reuma/Me-katastaltika-metra-tha-apanthsei-h-kybernhsh-an-h-GENOP-katalabei-monades

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News