Dei Energy News

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

«Εκδιώκονται» από τη ΔΕΗ οι αγρότες

«Ξεσπιτώνονται» με απόφαση της ΔΕΗ - Εμπορία λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σε απόγνωση αγρότες και παραγωγοί σε μία περίοδο που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους με τις τιμές σε βαμβάκι και σιτηρά να είναι σε καθοδική πορεία.
Δεκάδες τα «ραβασάκια» που έχουν φτάσει από τη Διεύθυνση Χρηστών του Δικτύου της ΔΕΗ προς αγρότες της περιοχής του Ριζομύλου, του Στεφανοβικείου, του Βελεστίνου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού με τα οποία η ΔΕΗ - Εμπορία

ανακοινώνει την παύση εκπροσώπησης των αγροτών από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας που είναι η ΔΕΗ.
Οι αγρότες μάλιστα ουσιαστικά «εντέλλονται» εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να αναζητήσουν άλλον προμηθευτή, διότι η ΔΕΗ - Εμπορία θα διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι επιστολές έχουν αποδέκτες αγρότες και παραγωγούς που έχουν δημιουργήσει οφειλές μεγάλες, έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και κυρίως στους διακανονισμούς που έχουν γίνει δεν είναι συνεπείς.
Μιλώντας αρκετοί από εκείνους που ήδη έχουν παραλάβει ανάλογες επιστολές στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιβεβαίωσαν μεν τις οφειλές τόνιζαν ωστόσο ότι «δεν είναι δυνατόν σε μία περίοδο που οι τιμές ακόμη δεν έχουν καθοριστεί και όλες οι ενδείξεις είναι αρνητικές ως προς το πώς θα διαμορφωθούν, οι αγρότες να δέχονται ακόμη ένα χτύπημα και μάλιστα να τους ζητείται να αναζητήσουν άλλον προμηθευτή όταν όλοι γνωρίζουν ότι μέχρι στιγμής η αγορά ενέργειας κινείται σε συγκεκριμένο πλαίσιο».
Για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στις αγροτικές περιοχές που εστιάζεται κυρίως στη λειτουργία των πομόνων, οι λογαριασμοί ετησίως ανέρχονται ανάλογα και τις στρεμματικά δικαιώματα του καθενός από 3.000 μέχρι και 7.000 ευρώ, ποσά που σε άλλες εποχές μπορεί να ακούγονταν φυσιολογικά, σήμερα όμως που το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί ακόμη πιο πολύ, θεωρούνται δύσκολα διαχειρίσιμα, όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι καλλιεργητές.
Η ΔΕΗ - Εμπορία ωστόσο είναι σαφής ως προς τις προθέσεις της στις επιστολές που απέστειλε και στις οποίες μεταξύ άλλων τονίζεται: «O προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ - Εμπορία υπέβαλε επιστολή στο ΔΕΔΗΕ που είναι ο διαχειριστής του Δικτύου, δήλωση οριστικής παύσης εκπροσώπησής σας για την παροχή...λόγω παραβίασης των όρων της σύμβασης και παύει να σας προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια.
Βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου θα πρέπει να υπογράψετε σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με άλλον προμηθευτή τον οποίο θα πρέπει και να ενημερώσετε ότι ο σημερινός προμηθευτής σας έχει ζητήσει την παύση εκπροσώπησής σας ώστε να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή προμηθευτή.
Σε περίπτωση που δεν λάβουμε επιστολή από κάποιον προμηθευτή ότι ζητάει την έναρξη εκπροσώπησής σας, είμαστε υποχρεωμένοι να διακόψουμε την ηλεκτροδότηση του ακινήτου σας, δεδομένου ότι δεν είναι επιτρεπτό από το ισχύον νομικό πλαίσιο να υπάρχει συνδεδεμένος στο Δίκτυο καταναλωτής που δεν εκπροσωπείται από προμηθευτή».


της Βάσως Κυριαζή
Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News