Dei Energy News

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ETE/OMIΛΟΥ-ΔΕΗ:Η ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο κλάδος της ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται αυτόν τον καιρό στο επίκεντρο της επικαιρότητας, ικανοποιώντας τις δεσμεύσεις που έχουν προκύψει από τους νόμους και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.
Αυτή την περίοδο επιταχύνουν το βήμα τους, λόγο πίεσης της τρόικας και της βούλησης του εποπτεύον υπουργείου.
Οι επιδιώξεις και οι αλλαγές τους έχουν ως στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους και την εργασιακή εξαθλίωση.
Με την ανάληψή της η νέα Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ πήρε απόφαση να μειώσει τις μεταβλητές αποδοχές κατά 30%, έως το τέλος του 2014, τηρώντας το πνεύμα του νόμου 4024/11 (μειώσεις μισθών 35%), οι οποίες μειώσεις έχουν νομιμοποιηθεί με τη ΣΣΕ το 2012.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν συμφωνεί και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ καμία περικοπή προσωπικού όσον αφορά τη..
λειτουργία του Δικτύου (βάρδιες), γιατί αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στο κοινωνικό σύνολο και την ασφάλειά του, καθώς και στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.
 Η αντίδρασή μας, για την παραβίαση από πλευράς Διοίκησης θεμάτων που άπτονται της βάρδιας θα είναι ακαριαία και διαρκής, ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να πράξει τα δέοντα.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε στο έλεος της εργοδοσίας κανέναν συνάδελφο, ειδικά της πρώτης γραμμής. Δεν θα είμαστε εμείς, ως συνδικάτο, που θα δώσουμε άφεση αμαρτιών στην αναποτελεσματικότητα της όποιας Διοίκησης και δεν θα κάνουμε συνδιοίκηση για να έχουν την εύνοια οι όποιοι εκλεκτοί της Διοίκησης.
Αναρωτιόμαστε κ. Πρόεδρε, αν γνωρίζετε την εργασία που προσφέρει το προσωπικό στο κοινωνικό σύνολο σε όλη την χώρα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται για να ανταπεξέλθει σε αυτές;
Τους θυμάστε όταν η εργασία τους σε καιρικά φαινόμενα αλλά και σε περιόδους εκτεταμένων βλαβών είναι άμεση και αποτελεσματική και το επόμενο διάστημα τους θεωρείται ως «κόστος».
Εάν το γνωρίζετε, τότε ξέρετε πολύ καλά πως η προσφορά των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να υπολογιστεί λογιστικά με νούμερα αλλά με συνδυασμό των οικονομικών με το άκρως απαραίτητο της κάλυψης των αναγκών.
Αποφάσεις του τύπου καθετοποιημένων λογιστικών περικοπών θα οδηγήσουν την εταιρεία σε επικίνδυνα μονοπάτια με τεράστιο κοινωνικό κόστος. Εάν δεν γνωρίζετε τα παραπάνω φροντίστε προτού πάρετε αποφάσεις να εξετάζετε τις επιπτώσεις.
Γνωρίζετε επί θητείας της προηγούμενης Διοίκησης, πόσα νέα ΒΟΚ και Κλάδοι έγιναν (με αντίστοιχες θέσεις), τα οποία δεν γνωρίζουμε αν ήταν και απαραίτητα; Πόσοι Τομεάρχες και Υποτομεάρχες έγιναν και πόσο επιβάρυναν το μισθολογικό κόστος του ΔΕΔΔΗΕ; Ενώ ταυτόχρονα καταργήθηκε το επίδομα επικίνδυνης εργασίας στην κατηγορία Τ4Α, μήπως για να το δώσουνε στα νέα στελέχη, ισοσκελίζοντας το κόστος;
Όσον αφορά τις υπερβάσεις οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν από ποιες μονάδες προέρχονται, πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια.
Αληθεύει ότι οι Κεντρικές Διοικητικές υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ έχουν κάνει υπέρβασή;
Αν ναι, πώς δικαιολογείται για Διοικητικό προσωπικό, ενώ για το προσωπικό της πρώτης γραμμής (τεχνικό) κάνουμε περικοπές;
Παρ’ όλο που βρισκόμαστε κάτω από το απαράδεκτο καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης, όσοι νομίζουν ότι δεν υπάρχουν συνδικάτα θα διαψευστούν από τη πραγματικότητα. Τα συνδικάτα – ο κόσμος της εργασίας δεν πρόκειται να πέσουν αμαχητί στο βωμό της πλουτοκρατίας. Το μόνο «χρέος» που αναγνωρίζουμε είναι η αντίσταση. Και όταν λέμε αντίσταση δεν εννοούμε για την “τιμή των όπλων” αλλά ουσιαστική αντιμετώπιση των πραγμάτων η οποία θα μας αποδώσει αποτελέσματα.
Η Ε.ΤΕ/ΔΕΗ έχει καταθέσει σειρά προτάσεων με ουσιαστικό περιεχόμενο, όχι προχειρότητες και μπαλώματα επικοινωνιακού χαρακτήρα, αυτά δεν μας αφορούν.
Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για όλα τα ζητήματα με τη σοβαρότητα που απαιτείται.
Δεν γίνεται όμως σοβαρή συζήτηση με αιφνιδιασμούς, αποσπασματικές διαρροές, δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους.
Περιμένουμε από την ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας επίγνωση των πεπραγμένων της απελθούσας Διοίκησης, να αναγνωρίσει την υπεύθυνη στάση μας και την εργασία των συναδέλφων, ειδικά στην πρώτη γραμμή και να πράξει τα δέοντα.
        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ –ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News