Dei Energy News

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΤΑ:Καμία διαπραγμάτευση όσο διαρκεί η επίταξη των συναδέλφων μας

Aνακοίνωση του ΜΕΤΑ εργαζομένων στη ΔΕΗ 

Το τελευταίο καιρό μια συζήτηση κυριαρχεί ανάμεσα στους εργαζομένους στον Όμιλο και ειδικά στις εταιρίες που βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης ,  ΑΔΜΗΕ  , τμήμα μικρής  ΔΕΗ.    Είναι το θέμα της συλλογικής σύμβασης  μιας και η υπάρχουσα λήγει τον Μάιο του 2015.
Ο λόγος προφανής  αφού   η ανασφάλεια των συναδέλφων μας  ολοφάνερη  και δικαιολογημένη  μιας  και όλοι  βρισκόμαστε στο μάτι  ενός  μνημονιακού κυκλώνα που   τα σχέδια των δανειστών
  αποφασίζουν για το μέλλον του μεγαλύτερου βιομηχανικού οργανισμού της χώρας , την ΔΕΗ.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον   όπου η αντίδραση των εργαζομένων αν και επιστρατευμένοι παραμένει πάντα  σοβαρά υπολογίσιμη ,  επέλεξε η Κυβέρνηση να κάνει τη κίνησή της .
Τι  άραγε κάνει τη διοίκηση και το υπουργείο  να ανοίγουν  θέμα  Συλλογικής σύμβασης  ενώ οι μνημονιακοί νόμοι έχουν πλήρως κατεδαφίσει το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων  και των ελεύθερων διαπραγματεύσεων.
Προφανώς  ο λόγος είναι   να σύρουν τη ΓΕΝΟΠ  σε υπογραφή  ΣΣΕ   σε συνδυασμό   με  την εξέλιξη  των ιδιωτικοποιήσεων   πιστεύοντας    πως λόγω της συνεχιζόμενης επίταξης   δεν  μπορούν οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν.                                                                                                            
Πρώτη και ανυποχώρητη  θέση  για  μας   λοιπόν  είναι   ο τερματισμός  του  άθλιου  μέτρου της επιστράτευσης  που καταργεί  κάθε έννοια   διαπραγμάτευσης .
Η  ΓΕΝΟΠ  εν όψει  αυτής της  κατάστασης   και  με δεδομένες  τις  πάγιες θέσεις  της   θα πρέπει  να θέσει  εξ αρχής    και με τελεσίδικη μορφή  τα παρακάτω .
·         Καμία διαπραγμάτευση  όσο διαρκεί η επίταξη των συναδέλφων μας 
·         Καμία   θέση που έμμεσα η άμεσα  θα δέχεται το διαχωρισμό των εταιριών του  ομίλου και  θα διαχωρίζει τους  συναδέλφους
·         Καμία  υποσημείωση  η άρθρο που θα ανέχεται η  θα  υπονοεί  μελλοντική αλλαγή    ιδιοκτησιακού καθεστώτος  με συναίνεση των εργαζομένων
·         Κανένα παραθυράκι που θα αφήνει την ιδιωτική ασφάλιση  να  αντικαθιστά  ασφαλιστικές υπηρεσίες που  οφείλει να παρέχει  το  ασφαλιστικό ταμείο.
·         Καμία συμφωνία  που θα διαχωρίζει παλαιούς και νέους  συναδέλφους   μισθολογικά  , επικαλούμενη   τους μνημονιακούς  νόμους
·         Καμία συμφωνία που θα επιτρέπει  την ελαστική και ενοικιαζόμενη  εργασία.
Τα παραπάνω  είναι   κόκκινες γραμμές   και προϋποθέσεις  που πρέπει να ισχύουν  όλα μαζί   και   ένα - ένα  ξεχωριστά  ώστε η συζήτηση της Συλλογικής Σύμβασης  να έχει νόημα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News